Nazaj Beri

Osnove o telesu za njo

Seznani se s svojim telesom, rada imej svoje telo

Boljše ko poznaš svoje telo, več zabave lahko imaš z njim. Večina žensk to prepusti svojim prstom, vendar vam boljše poznavanje initmnih delov telesa pomaga do večjega užitka. 

Sraman kost

Znana tudi kot Venerin hribček je področje pokrit z dlačicami (ali pa ne) in je pogosto zanemarjeno. No, če hribček objamete z rokami, boste stimulirali klitoris; če ga potem nežno pritisnete, se povleče kapica na klitorisu (ženski ekvivalent kožice- prepucija) in s tem se pokaže občutljivi vrh klitorisa.

 Klitoris

Klitoris, središče ženskga užitka, je poln živčnih vršičkov, ki se na pravo vrsto stimulacije odzovejo s tem da se napnejo, tako kot telo penisa. Velikost, oblika in občutljivost klitorisa se razlikujejo od ženske do ženske tako da je najboljše najprej postopati nežno.

Če ima ženska slabo občutljiv klitoris, bo čudežno delovalo premikanje kapice klitorisa s pomočjo jezika ali roke, kar bo odkrilo vršiček. Ko se odkrije, začnite počasi – ženske, ki najprej slabše reagirajo, se bodo mogoče povsem drugače obnašale, ko se stimulira vršiček klitorisa.

Vagina

Vagina, ki je pogost fokus seksa, je kanal, ki se pri stimulaciji raztegne, da bi v njega vstopil penis ali prsti. Za razliku od klitorisa, ni posebej občutljiva, čeprav nekaterim ženskam daje poseben užitek takoimenovana G- točka. Vrh maternice (cerviks) na vrhu vagine je za nekatere ženske tudi erogena zona – ampak tu postopajte previdno, ker ne uživajo sve ženske enako v tej vrsti stimulacije.

Med spolnim vzburjenjem se vagina sam podmazuje, nekaterim ženskam pa je potrebna dodatna lubrikacija, še posebej, če je partnerjev penis velik ali pri močnejših seksualnih aktivnostih.

Ženske imajo različen mišni tonus, vsaka ženska pa lahko svoj orgazmični potencial poveča z vadbo Kegelovih mišic, ko se poveča dotok krvi, moč mišic in kontrola nad njimi.

Ženskam je dostopna velika izbira pomagal za vadbo Kelegovih mišic, ki vključujejo kroglice „jiggle balls“ uteži v obliki stožcev, vakumske pumpice ali naprave z električnimi impulzi (slično pasu za ojačitev trebušnih mišic) ki uporabljajo lahki (neboleč) tok za premikanje mišic, neodvisno o volji. Če želite kupovati, kupujte od znanih trgovskih imen, ki jim lahko zaupate .

Ena od možnosti je ročna vadba Kegelovih vaj in to tako, da vstavite prst v rodnico in potem stiskate i sproščate mišice, dokler vam ne začnejo stiskati prst. Mišice stisnite in zadržite dokler ne preštejete do deset. Vajo ponovite deset krat. Na ta način, ob rednih Kegelovih vajah, bodo vaši intimni deli v dobri kondiciji.

"Ob rednih Kegelovih vajah, bodo vaši intimni deli v dobri kondiciji… "