Nazaj Beri

Osnove o telesu za njega

Spoznajte svoje telo, imejte radi svoje telo

Bolj ko poznate svoje telo, več užitka vam lahko privošči. Čeprav se večina moških intimno spozna s sabo u zgodnjem obdobju, je lako studiozno preučevanje intimnih delov koristno. Spoznajte svoj penis in bolje boste pripravljeni na njegovo uporabo.

Telo penisa

To je glavni dio penisa, koji se poveča, ko se moški vzburi. Nekateri so mogoče v skrbeh, da je prekratek, pretanek ali pa na neki drugi način ne zadovoljuje, ampak na splošno so moški veliko bolj zaskrbljeni za velikost svojega penisa kot ženske; razen tega pa je veliko prednosti pri penisih raznih velikosti.

Če je penis zakrivljen vseeno obiščite zdravnika, da preverite, če je vse v redu. To je lahko posledica določenih nepravilnosti (ali pa poškodbe pri bolj grobem seksu – obstaja pa seveda velika verjetnost da sami opazite, če se kaj takega zgodi) Veliko moških ima rahlo naravno zakrivljenost penisa, ki ni noben razlog za skrb – takšen penis lahko lažje najde G-točko.

Glavica

Pogosto se ji reče glava penisa in je v glavnem njegov najbolj občutljivi del. Krona glavice (okrog dna glavice) in frenulum ("nit" ki vodi od glavice do telesa penisa) sta pogosto posebej občutljiva in zaradi tega odlična kot fokus maksimalnega užitka. V primeru prehitre ejakulacije se ju je bolje izogibati. 

Glavica se poveča i potemni v stanju vzburjenosti., ker se polni s krvjo. Nekateri moški imajo polno glavico (ki se ji včasih reče glavica v obliki gobe). Zardi tega so nekateri kondomi neudobni. Durex je naredil kondom, ki je zamišljen tako, da pristaja naravni obliki penisa, da bi se izognili temu problemu.

Zunanji izhod urinske cevi

To je cev iz katere prihaja ejakulat u trenutku orgazma. Nekaterim moškim je stimulacija tega dela prijetna, drugim pa preveč intenzivna, zato bodite previdni. Ne priporoča se nobeno vtikovanje česarkoli skozi ta kanal, ker lahko zastane in lahko končate v bolnišnici.

Prepucij

Nekaterim muškim se prepucij odstrani iz religioznih ili zdravstvenih razlogov (na primer, če je preozek; ampak ni dokazov da je odstranjevanje prepucija na splošno bolj zdravo). Prepucij ščiti glavico in pomaga penisu da se podmazuje. Zaradi tega je, če ste odstranili prepucij, potrebno več lubrikata v trenutku manuelnih iger.

"Spoznajte svoj penis in veliko bolje boste pripravljeni na njegovo uporabo."