Nazaj Beri

Seks ni nosečnost

Pohotna dejstva in zmote

Seks in nosečnost pogosto veljata za tabu - kar je ironično, če upoštevamo na kakšen način običajno pride do nosečnosti. Vendar pa ni razloga, da nosečnost pomeni konec spolnega življenja. Tukaj je nekaj najpogostejših napačnih predstav.

  1. Med nosečnostjo seks ni mogoč: Razen, če imate zdravstvene težave s katerimi se morate ukvarjati, lahko se seksate, dokler ne poči plodov mehur (če to seveda želite).
    Vendar pa se posvetujte z zdravnikom ali babico, če imate krvavitve ali v primeru fizičnega stanja zaradi katerega je lahko seks tvegan, kot je šibek maternični vrat. Bolje je preprečiti, kot zdraviti.
  2. Seks med nosečnostjo lahko škoduje otroku: V zdravi nosečnosti, seks ne bo povzročil nobene škode, tudi v misijonarskem položaju ne. Čep iz sluzi, ki zapira maternični vrat skupaj z mišicami maternice in plodovim mehurjem služijo za to, da varujejo otroka. Toda, nekateri položaji so bolj udobni in obstaja možnost, da se bo dojenček premikal več kot ponavadi, ker se je vaš srčni utrip pospešil po orgazmu. Če trpite zaradi krvavitev ali eden od vas ima spolno bolezen, ali imate kakršno koli drugo zdravstveno stanje, ki bi lahko bilo razlog za skrb, prej se posvetujte z zdravnikom.
  3. Seks med nosečnostjo je boleč: Ob predpostavki, da je nosečnost zdrava, seks ni boleč. Ob orgazmu boste lahko občutili krče ali so vam nekateri položi neprijetni. Vendar pa pri tem lahko pomaga izbira položaja, v katerem lahko ženska nadzoruje globino penetracije, kot je tisti, v katerem je ženska na vrhu, kot tudi izogibanje globokih penetracij, kot je v pasjem položaju.
  4. Zaradi nosečnosti niste zagreti za seks: negotovost zaradi telesa, ki se spreminja, hormonske spremembe ali jutarnja slabost (ki se ne zgodi samo v dopoldanskem času, kljub njenem imenu), lahko vas pripeljejo do tega, da se manj zanimate za seks, vendar to ni pravilo. Morda bo seks boljši kot kdajkoli prej. Nekatere ženske med nosečnostjo postanejo hiper – navdušene. Nekaterim je telo bolj občutljivo, medtem ko je v drugih manj občutljivo – pri nekaterih se ta dva stanja izmenjujeta. Poslušajte svoje telo, ne ustvarjajte pritisk in storite vse, kar mislite, da je prav. Če niste zainteresirani za seks, lahko svojega partnerja zadovoljite z rokami ali ustmi, da bi imeli intimen odnos - in ne pozabite, da je masturbacija možnost za oba

"Toda, ni razloga, da bi nosečnost pomenila konec seksualnega življenja"