Nazaj Beri

„Ljubim te do neba“

Seks in iskrenost

Lahko predpostavimo, da iskrenost v odnosu pomeni biti zvest partnerju in iskreno priznati, da ste recimo ostali na še eni pijači v kavarni, ne pa da ste bili na delu. No prava seksualna iskrenost je bolj globoka i obenem eden najboljših načiov vzdrževanja zdrave zveze ; zato se izogibajte tem lažem.

  1. „Dobro sem.“ Veliko jih je, ki se izogibajo prepiru tako da skrivajo svoja čustva in verjamejo da je odlika dobrega partnerja v tem da žrtvujejo lastne potrebe. Občasna laž zaradi obzirnosti ("Ne, zadnjica ti ne izgleda velika v tem") je lahko dobra, ampak če boste stalno postavljali partnerja na prvo mjesto, mu boste to začeli zameriti. To ne pomeni, da ga morate kritizirati: enostavno bodite iskreni o tem kako se počutite; tudi, takšna čustva omejite samo na sebe i njih ne projecirajte na partnerja. Namesto da rečete: "Prihajaš pozno domov in te ne briga za mene" recite: "Počutim se zapostavljeno, ko v zadnjem trenutku spremeniš načrt in mi to ne poveš. "Tako boste lažje preprečili obrambno reakcijo, a istočasno ostajate zvesti sebi.
  2. „Ooh, ooh, aah.“ Moški in ženske lahko igrajo da ne bi užalili partnerja (ali pa da bi končali odnos, ki traje predolgo). No če igrate, bo vaš ljubimec mislil, da vas je naredil vse kakor treba in bo to ponovil drugič, ker je vžgalo. Namesto tega, vodite partnerja da dela to kar vas bo pripeljalo do vrhunca ali mu recite da ste preveč utrujeni/pod stresom/pijani in ne morete doživeti orgazem. Seks ne rabi nujno pripeljati do skupnega vrhunca, a dolgoročno, igranje skoraj vedno pripelje do slabšega in ne boljšega seksa.
  3. „veseli me to narediti.“ Različni ljude imajo različne želje, ampak ne rabite reči "da" samo zato ker je partner od vas zahteval nekaj v seksualnem pogledu. Če am zamisel ni všeč, bodite iskreni (i ne optoževat). Enako, sprejmite , če vaš partner ne želi nekaj kar bi vi radi poskusili. Kompromis je del zveze, ampak če vam nekaj ni sprejemljivo, ostanite pri tem. Prava seksualna iskrenost vključuje dbijanje enako kot pristanek.

Zdrava veza polna ljubezni se temelji na zaupanju, čustvih in spoštovanju. Zato spoštujte svojega partnerja tako da mu govorite resnico, a zaupanje, ki ga boste dobili povratno, bo imelo veliko bolj čvrste temelje.

"Prava seksualna iskrenost vključuje odbijanje enako kot pristanek."