Nazaj Beri

Kar je bilo zgoraj, sedaj je spodaj

Težave z orgazmom pri moškemu

Na slošno velja, da se s problemom orgazma soočajo le ženske. Enako tako se od moških pričakuje, da lahko končajo vsakega hipa. Dejansko, moški imajo enake probleme kot ženske.

  1. Erektivna disfunkcija: ker želite biti pripravljeni na akcijo to ne pomeni, da se bo na vašo zahtevo tudi zgodila. Stres in zaskrbljenost kot posledica uspešnosti vaših ljubezenskih veščin lahko terjajo svoj davek. Da ne omenjamo številne stvari, kot so: alkohol, zdravila (z receptom ali brez) in nezdrav način življenja, vse našteto lahko vpliva na erekcijo. Včasih je to način na kakšen telo sporoča, da niste pripravljeni na seks s partnerko.
  2. Prezgodnja ejakulacija: Ne glede na to, ali gre za neiskušenost, nezaverovanost ali enostavno za ekstremno vzburjenost, ni razloga za skrb. Razen, če se to dogaja vsakič. Kondomi, ki oddaljujejo čas ejakulacije vam lahko pomagajo, ali če lahko doživite več kot eden orgazam počakajte da se telo popravi, nato poskusite ponovno. Druga erekcija bo trajala dlje od prve (zato se nekateri fantje samozadovoljujejo pred zmenkom, kar je še eden od koristnih mehanizmov za odpravo problema). Partnerkoo lahko zadovoljite na več načinov, z rokami ali ustmi tudi ljubezenski prstan lahko pospeši dosego orgazma pri njej.
  3. Pozna ejakulacija: Obstajajo trenutki kadar resnično želite končati ampak ne morete. To je lahko posledica stresa, določenih zdravil, alkohola ali drugih razlogov. Enako tako, če ne gre za ponavljajoči se problem, ni razloga za skrb. Po tistem je možno, da boste partnerico prepričevali da je privlačna.
  4. Občutljivost po orgazmu: Kadar končate, penis je lahko nekaj časa preveč občutljiv na dotik. To se imenuje obdobje pomikanja nazaj, če si pustite dovolj časa občutljivost bo izginila. Uporaba lubrikantov lahko olajša drugi spolni odnos, to bo zmanjšalo trenje. Ampak, zlato pravilo seksa – če boli ne delajte tega!

Glede na problem, to ne zmanjšuje vašo moškost tudi, če so kritike partnerice prehude, razmislite zares ali vam želi najboljše. Namesto, da problem ignorirate, dobro je vedno obiskati zdravnika, če je prišlo do zaskrbljenosti kaj se dogaja spodaj. Problemi z erekcijo lahko ukažejo na zdravstvene motnje, kot je dijabetes – takšne stvari je najboljše zgodaj odkriti.

"Zgolj zato, ker želite biti pripravljeni na akcijo to ne pomeni, da se bo na vašo zahtevo tudi zgodila."