Nazaj Beri

Error loading MacroEngine script (file: ArticlePageHeader.cshtml)

Nesoglasja v moči spolne želje oz. libidu je eden od najpogostejših problemov s katerimi se srečujemo v časopisih in blogih. Zadosti težko je najti nekoga, s katerim se razumemo na čustveni ravni in načinu življenja. Zadovoljevanje v spolnem nagonu pogosto je v drugem planu – ampak niti to ne more biti nerešljiv problem.

Različni so razlogi zakaj ljudje hlepijo po seksu: izkazovanje naklonjenosti, potrdilo privlačnosti in zaželenosti, pozornost, odvračanje pozornosti, ublaževanje stresa ali enostavno doseganje orgazma. Nobeden od tih razlogov ni dober ali slab, dejansko, v ponedjeljek lahko želite seks iz enega razloga in v petek iz povse drugega. No razumevanje, zakaj si oba želita seks lahko pomoga, da se lažje soočata z razlikami v libidu.

Če vaš ljubimec želi seks, da bi se rešil stresa, masaža je lahko alternativa za oba. Če je v vprašanju orgazem obstaja veliko načinov, da se zadovolji moški ali ženska, ki ne vključujejo penetracijo. Če je cilj izražanje naklonjenosti, večer, ki poteka v ljubkovanju na kavču lahko zadovolji potrebe; če se dela o potrjevanju, zasipajte partnerja s komplimenti.

Če vaš partner ne želi seks, lahko se počutite neprivlačno, vendar je bolj verjetno, da je problem v njem, ne pa v vama. Stres, depresija, nekatera zdravila (zakonita ali nezakonita) ter nezdrav življenski stil so le nekateri od razlogov, zakaj je nekdoe lahko nezainteresiran za seks. Možno je, da partnerju niste več privlačni, vendar pa je verjetno, da je obremenjen z lastnimi problemi; takrat je bolj koristno pokazati sočutje in skrbnost kot negotovost in zahtevnost.

Mediji moške predstavljajo kot tiste, ki vedno želijo seks in ženske kot tiste, ki ga zavračajo, ampak dejansko moški prav tako imajo obdobja kadar niso razpoloženi. Odprta komunikacija in iskren pogovor lahko pomaga, da se lažje obvladujejo razlike libida. V primeru, da obstajajo globoko ukoreninjeni problemi, lahko pomaga strokovni nasvet.

Dokazano je, da samozadovoljevanje povečuje spolni nagon, zato če občutite, da vaša želja slabi in ne obstajajo drugi problemi, ki jih je potrebno rešiti, preprosta opustitev rednem samozadovoljevanju lahko pomaga da ponovno okrepite svoj libido.

Mnogim se zgodi, da izgubijo zanimanje za seks kako veza napreduje in ko mine začetni naval poželenja. Vendar, obstaja veliko načinov, da obnovite romantiko in pikantnostv svojo vezo. Čim prej se soočite s tem problemom ko se pojavi, prej se bo vaše seksualno življenje vrnilo na staro.

"Odprta komunikacija in iskren pogovor lahko pomaga, da se lažje obvladujejo razlike libida."

Error loading MacroEngine script (file: RelatedContentListing.cshtml)