Nazaj Beri

Error loading MacroEngine script (file: ArticlePageHeader.cshtml)

Skoraj vsak od nas nosi neko breme, ampak ne glede na to, kaj se je zgodilo v preteklosti, prihodnost je v vaših rokah. Z reševanjem težav, ki jih vlečete s seboj, si boste odstranili breme z ramen. Tukaj je nekaj običajnih problemov.

  1. Fobija od zvez: Morda ste se v mladosti "spekli" v odnosih ter se naučili, da je ljubezen lahko boleča. Mogoče so vam strli srce in zaradi tega ste mnenja, da ljubezen ni vredna bolečine. Biti v odnosu ni tako pomembno - in mnogi so srečni, ker so svobodni – vendar pa, če se pogosto noro zaljubite in se potem povlečete, ko je vaša ljubezen uslišana, ali zavlačujete drugega, ne da bi čustveno vezali, škodujete sebi enako kot tudi drugim. Ni čarobne rešitve, vendar če ste preučili svojo preteklost in razmišljati o vzorcih obnašanja v odnosih in o tem, ali so vas naredili srečne, se boste zlahka odločili kako se obnašati v prihodnje. Ni dobro siliti se v zvezo, če niste pripravljeni za to, ampak poskušajte ločiti iskrene občutke od negativnih, naučenih vzorcev obnašanja. Če niste pripravljeni za ljubezen, bodite iskreni s svojim partnerjem. Ampak, če le iščete fizično povezavo, poskrbite, da ne boste tvegali.
  2. Težave z odhodom: Razveze so pogoste v današnjem času in lahko sprožijo občutek zapuščenosti. To lahko povzroči "ljepljenje" v odnosu, odvisnost od partnerja, in v nasprotju s tem, kar si želite, zavrnitev ljudi z namenom dokazovanja, da so vaši strahovi utemeljeni. Naučite se kako ljubiti sebe in si boste povečali verjetnost za doseganje srečnega in zdravega odnosa.
  3. Samosabotaža: Če se ne počutite vredni ljubezni, je zelo verjetno, da boste sabotirati svoje življenje, ker se ne počutite, da zaslužite, da bi bili srečni. Zasvojenost s pijačo, drogami ali škodljivim seksom (kot je seks z ljudmi, ki niso na voljo) lahko pomeni, da se ne znate ceniti. Partnerji pogosto odražajo, kaj si mislimo o sebi in samoprezir lahko pripelje do negativnega odnosa

Čustvena obremenitev obstaja v mnogih oblikah in ni nič narobe, da si poiščete pomoč pri reševanju tega problema. Strokovno svetovanje lahko pomaga, če vam je težko to narediti brez tuje pomoči, vendar pa lahko dobite pomoč od prijateljev in družine, ki vam lahko ponudijo podporo. Bodi iskrena s seboj. Prevzemite odgovornost za vzorce, ki se ponavljajo (to ne pomeni, da se slabe stvari, ki so se zgodile vaša krivda, ampak odločitev, da ostanete v slabem odnosu lahko ukazuje, da se ne cenite dovolj) in, kar je najpomembnejše, ljubite sami sebe. Delajte stvari v katerih uživate, skrbite za svoje telo in ljubezen do samega sebe - in morda bo celo romantična ljubezenska zgodba – zelo verjetno sledila.

"Partnerji pogosto odražajo, kaj si mislimo o sebi in samoprezir lahko pripelje do negativnega odnosa"

Error loading MacroEngine script (file: RelatedContentListing.cshtml)