Nazaj Beri

Sanjsko spolno življenje?

Kako fantazijo spremeniti v realnost?

Zagotovo vsak ima nekakšne spolne fantazije kot so, videti partnerico v nogavicah in okoli pripetem pasu, ali pa bolj komplicirani scenariji, ki vključujejo perverzne pripomočke. Včasih je boljše nekatere fantazije obdržati zase (skupinski seks, ki vključuje najboljšega prijatelja vašega partnerja...) delitev kakšne izmed intimnih želja, je lahko sijajen način da se povežete s partnerjem.

Svoje želje partnerju lahko zaupate na več načinov: če ste sramežljivi da mu odkrito poveste v obraz, lahko to storite prek izmenjave sočnih sporočil, s  klepetanjem prek telefona, hitrega messengera ali z delitvijo erotičnega gradiva. Ne glede za katero izmed metod se boste odločili, začnite z najbolj blagimi fantazijami in nadaljujte naprej z upoštevanjem reakcij vašega partnerja.

Ljubimec vreden vaše naklonjenosti vas ne bi mogel obsojati zaradi fantazij, različni ljudje imajo radi različne stvari, ni garancij da bosta oba rada imela enake stvari. Če partner odbije neko vašo zamisel, ga zaradi tega ni treba obsojati ali se jeziti: namesto tega pomislite ali obstaja kakšna kompromisna rešitev. Premislite o zamenjavi fantazij: jaz naredim tvojo, če ti izpolniš mojo.

Če se odločite uresničiti svojo fantazijo poskrbite da ste seznanjeni z varnostnimi ukrepi, pomislite tudi o potencijalnih čustvenih in fizičnih učinkih. Nekatere  fantazije je dobro uporabiti kot navdih za žgečkljive pogovore, nato se ustavite le pri tem.

Upoštevajte tudi partnerjevo reakcijo. Zato ker je pristal narediti nekaj, to ne pomeni da bo v tem tudi vžival: ne bodite sebični zaradi lastnega vzburjenja in nikakor ne poteptati željo svojega ljubavnika v korist lastnih željah. Enako tako se ne obvezujte, ne pristajajte na tisto česar si ne želite. Boljše je biti iskren kot zanemarjati lastne potrebe, ob tem hkrati pa spoštovati in ne obsojati tujih željah. 

Uresničevanje fantazij je lahko zabavno, če stvari tečejo po načrtu (včasih celo če tečejo po načrtu), možno je odkritje, da je moč fantazije izblela v realni luči. Premislite ali ste pripravljeni tvegati, da izgubite sigurno tekmo, ki vas vzburja in priložnost da vresničite svoje sanje?

Če se odločite uresničiti svojo fantazijo, začnite počasi in ves čas preverjajte partnerjevo reakcijo. Prenehajte, če opazite da mu ni všeč to kar počnete – na pragu spalnice nikar ne zanemarjajte smisel za humor. Sprostite se, jasno se pogovarjajte in bodite iskreni. Kdor ve, morda boste dodali novo dimenzijo svojem spolnem življenju.

"Začnite z najblažjim fantazijam in nadaljujte naprej odvisno od reakcij vašega partnerja."