Nazaj Beri

Zdaj je tu, zdaj ga ni

Problemi z orgazmom pri njej

Hollywood orgazam prikazuje kat doživetje ki je skupno, istočasno in lahko ostvarljivo. V resničnosti se veliko žensk trudi doživeti orgazem istočasno kod njihov partner, medtem ko druge smatrajo da ga doživijo prehitro. Orgazem je kompleksen občutek in bolj kot ga razumete, lažje ga dosežete. Običajni problemi uključujejo naslednje:

  1. Izostanek orgazma: Vzroki so lahko telesne ali psihološke narave – ali pa se jih enostavno lahko pripiše pomanjkanju predigre. Nekaterim ženskam predstavlja problem premalo vlažnosti. Drugim manjka želje. Mogoče je to način ko vam telo govori da niste pripravljeni na seks s partnerjem. Lahko je tudi reakcija na traumatične seksualna doživetja ali razna telesna stanja. Če se dogaja občasno se ne obremenjujte: to je normalno. No če se dogaja redno, idite na zdravniški pregled.
  2. Vaginizem: To je stanje ko se vagina tako stisne da je penetracija boleča ali nemogoča. Vzrok takega stanja je lahko telesne ali psihološke narave. Obstaja veliko načinov da se takšno stanje zdravi, zato obiščite zdravnika: nimate se česa sramovati. Čim prej se s problemom pozabavate, prej ga boste rešili.
  3. Prekomerna vlažnost/prebrzo doživetje organzma: Neke ženske doživijo orgazem prehitro in prelahko in/ali postanejo preveč vlažne pri predigri ali seksu, kar lahko pripelje do pomanjkanja trenja in izostanka spolnega užitka. Pomaga, če skočite do toalete se malo osušite – pustite nekaj naravnega lubrikanta tam kjer mora biti, če planirate seks, ker je tam, da olajša prehod. S Kegelovimi vajami boste ojačali tonus mišic, ki jih potem lahko stisnete in obema pri seksu povečate užitek.
  4. Občutljivost klitorisa: Nekaterim ženskam je klitoris preobčutljiv na dotik ( pri večini se to dogaja po orgazmu). Položaji od zadaj, kot je pasji stil, ali indirektna stimulacija klitorisa tako da se Venerin hribček objame z dlanmi ali lizanje samo use nin ne klitorisa laho pomaga v premagovanju tega bolečega problema. Pazite na to da je bolečina vedno telesni signal opozoritve – zato, če jo čutite stalno, obiščite zravnika. Bolje je preprečiti kot zdraviti.

"Pazite na to, a je bolečina vedno telesni signal opozoritve – zato, če jo čutite stalno, obiščite zdravnika."