Nazaj Beri

Error loading MacroEngine script (file: ArticlePageHeader.cshtml)

Orgazem je način kako nas telo nagrajuje za seks. Če ste zaspani, v slabi kondiciji, s slabo prehrano, pijete alkohol, kadite ali konzumirate mamila, lahko zmanjšate svojo sposobnost za doživitev vrhunca. Zdravo tijelo vas pripelje do zdravega klimaksa. 

Orgazem je lahko problem, če v resnici niste pripravljeni za seks; če vas je strah nosečnosti (poglejte naše nasvete v zvezi s kontracepcijo); ali pa zato ker ste preživeli travmatično izkušnjo. V tem primeru se posvetujte z zdravnikom, ki vas bo napotil k strokovnjaku, ki vam lahko nudi najboljšo pomoč.

V primeru, da ne morete doživeti orgazma s svojim partnerjem, je povsem mogoče in pogosto tudi lažje doživeti orgazem, ko ste sami. Bolj ko poznate svoje telo, lažje bo doživeti vrhunec s partnerjem. 

Štiri faze orgazma

1. Vzburjenost

Kri polni ustnice, bradavice i intimne dele. Genitalije se napnejo in potemnijo, občutite mravljince. Ženske se navlažijo, a moškim lahko iz penisa začne iztekati malo semenske tekočine; puls in dihanje postajajo hitrejši, lahko čutite vročinske valove.

Če niste dovolj navlaženi, pomaga lubrikant Durex Play da ta faze minegladko in to tako da postane predigra bolj prijetna zaradi vlage, kar bo stimuliralo telo da gre naprej.

2. Plato

Pri ženskah se odpira zgornji del rodnice, maternica se premakne v pripravo, da sprejme spermo. Kri polni dojke zaradi česa se bradavice utrdijo, a dojke se povečajo. Klitoris se premakne proti sramni kosti, a kapica (kot pri muškem prepuciju) se premakne da bi otkrila vršiček. Pri moškem, uretralni sfinkter (luknjica v sredini glavice) se stiska da ne bi iztekel urin, mišice v korenu penisa začnejo utripati. Testisi se stinejo. 

3. Klimaks

Moški ejakulirajo, a pri ženskah se vaginalne mišice spazmično stiskajo in sproščajo (v intervalih 0,8 sekunde); srce bije in hitrost dihanja se poveča, a anus čuti spazmo. Po orgazmu lahko klitoris in glavica penisa postaneta neprijetno občutljiva na dotik.

4. Rezolucija

V tej fazi se telo sprošča po orgazmu in vrača v normalno stanje. Moški lahko zaspijo (enako tudi veliko žensk) lahko pa občutijo veliko potrebo to nežnosti.

"Zdravo telo vodi do zdravega klimaksa."

Error loading MacroEngine script (file: RelatedContentListing.cshtml)