Nazaj Beri

Brez zaščite ni ljubezni

Kako ga nagovoriti, da uporabi kondom

Medtem, ko so nekateri moški dovolj razumni, da s seboj nosijo in uporabljajo kondome, drugi vas bodo poskušali nagovoriti na seks brez zaščite. Zaščitite se pred nenačrtovane nosečnosti in spolno prenosljivih bolezni tako da s seboj nosite kondome – uporabljajte jih.

 1. Če moški pravi, da ne želi uporabljati kondom, povejte mu da niste pripravljeni za nosečnost. Prav tako, če želi tvegati z možnostjo okužbe s spolno prenosljivimi bolezni, nenačrtovana nosečnost ga bo sigurno odbila.
 2. Uporaba kondomov pokazuje, da cenite partnerja. Če vas on ne ceni dovolj za vzajemno zaščito , je res vredno spati z njim?
 3. Če vam pove, da vam se želi bolj približiti povejte mu, da se boste zaradi možnosti za sprostitev vedoč da je seks varen občutili veliko bližje, kot bi da morate skrbeti o posledicah.
 4. Če vztraja, mu povejte, da ga ne želite izpostaviti tveganju spolno prenosljivih bolezni. In prav tako, če ste v preteklosti imeli le oralni seks s partnerjem, obstaja možnost, da ste okuženi z nečim.
 5. Če moški pove, da vas zaradi nezaščitenega seksa bo imel več rad, povejte mu da od vas ne bi, če vas zares ima rad, pričakoval da se izpostavite tveganju.
 6. Če moški pove, da vas ima rad in zaradi tega vam ni potrebna zaščita med seksom, povejte mu, da od vas v tem primeru ne bi pričakoval da se izpostavite tveganju.
 7. Če vam moški pove da ste otročji zato, ker ne želite nezaščiten seks, povejte mu da ste dovolj zreli da se sami zaščitite. Zrelost pomeni, vedeti ne prepustiti se nepotrebnim tveganjem.
 8. Pravilna namestitev kondoma lahko pomeni veliko spremembo. Poskusite večje kondome kot so XL, če so partnerju navadne vrste preozke.
 9. Zelo je malo moških, ki so alergični na kondome iz lateksa. In sicer, lahko kupite tudi kondome brez lateksa. Naj vaša škatlica za kondome bo dobro opremljena, da bi se izognili razočaranjem.
 10. Če vaš partner ne želi uporabiti kondoma, zavrnite seks. Obstajajo tudi drugi načini za zabavo, brez možnosti okužbe s spolno prenosljivimi bolezni ali nenačrtovane nosečnosti. In sicer, če on ne želi uporabiti kondoma, se vprašajte, ali je sploh vredno, z njim stopiti v intimen odnos.

  "Poskusite večje kondome kot so XL, če so partnerju navadne vrste preozke."