Nazaj Beri

Error loading MacroEngine script (file: ArticlePageHeader.cshtml)

Večina oseb je nervozna ob prvem spolnem odnosu. Najbolj pogosti strahovi so, če bo bolelo, če bo ženska krvavela, ali bo seks kaj spremenil in ali bo vse dobro narejeno.

Ko ste sproščeni, srečni in verjamete partnerju, je verjetnost večja da boste uživali. Seks bo boljši, če lahko komunicirate, deliti svoje strahove in skrbi ter določiti meje (pristajam na seks, ampak samo če boš uporabil kontracepcijo). Bolj kot nekoga poznate, manjši je rizik da bo ta oseba po seksu samo izginila: če nekdo ni pripravljen čakati, ga mogoče zanima samo eno, pa čeprav pravi da vas ljubi.

Predigra kot na primer oralni seks ali dotikanje vagine bodo pripravili vaše telo na seks in potem bo boljši za oba. Ko se ženska vzburi, se vagina navlaži in mišice se sprostijo, kar olajša penetracijo. Če je fanta strah da bo prehitro končal ,mu klimaks med predigro lahko pomaga da dalj časa zdrži med seksom (preden navlečete kondom operite roke v primeru ,da imate spermo na rokah).

Lahko zanosite in/ali se okužite s spolno nalezljivo infekcijo (SPI) tudi pri prvem spolnem odnosu zato uporabite kondom pri vsakem spolnem odnosu – v idealnem primeru ob dodatni kontracepciji na primer tabletki. Odgovornost za varen seks delita moški in ženska: bolje je imeti dva kondoma kot nobenga. Če vas brine uporaba kondoma, najprej vadite sami da se navadite na ta občutek. Kondomi so na voljo v različnih velikostih tako da izbira kondoma, ki vam najbolj pristaja, predstavlja zelo važno razliko med seksom.

Ne hitite – mogoče vam bo najboljši položaj, ko je ženska zgoraj, ker tako lahko vpliva na ritem. Pustite žensko telo, da se odpre penisu v svojem ritmu – pozabite na hitrost in globoko prodiranje, vsaj v začetku. Če začnete počasi in nežno, so manjše možnosti za nelagodje in krvavitev.

Lubrikant lahko tudi pomaga, čeprav, če je vulva popolnoma suha, to lahko pomeni da ni pripravljena za seks. Ne lahko rečete v katerem koli trenutku, celo med seksom. Če zaljučite da niste pripravljeni za seks, naj vas ne bo strah to reči partnerju. Vaš prvič bo verjetno nekaj kar si boste zapomnili za vedno. Obojestransko zaupanje, privrženost in spoštovanje vam bodo pomagali da bo na izgubo nedolžnosti čim bolj srečen spomin.

"Obojestransko zaupanje, privrženost in spoštovanje vam bodo pomagali da vam izguba nedolžnosti ostane v čim bolj srečnem spominu."

Error loading MacroEngine script (file: RelatedContentListing.cshtml)