Nazaj Beri

Pogovarjamo se o seksu

Kako s partnerjem govoriti o seksu

Če ste kjerkoli brali kolumne ali bloge v katerih se dajejo nasveti o seksu, ste gotovo zasledili nasvet - "pogovorite se". To ni vedno enostavno. Večina nas je pri nekaterih stvareh negotova, imamo nekakšne blokade, seks pa je še posebej kompleksna tema. Na koncu koncev, nihče ne želi misliti da je "slab v postelji".

Če se razgovori dobro vodijo, so ti razgovori najboljša stvar, da se vzpostavi veza z ljubimcem. Ti razgovori so nekaj edinstvenega, kar delita samo vidva. To je seksi skrivnost in prednost dobrega odnosa. Mogoče vas bo malo sram, ampak če nekoga dovolj dobro poznate da se lahko z njim ljubite, potem se lahko o tem tudi pogovarjate. Če svojemu ljubimcu zares odpirate telo, potem to peomni, da mu odpirate tudi svojo dušo.

Prepogoste je razgovor o seksu samo izražanje negativnih izkušenj: "Ni mi všeč, kako se dotikaš mojih dojk" ali "Danes ne želim seks". Če pa razgovor o seksu postane naraven del odnosa, lahko s komplimenti dosežete razvnotežje za to negativnost. Ko se vzburite, povejte to svojemu ljubimcu. Ko se v nekem treunutku spomnite posebej vzburljivih trenutkov, ki ste jih preživeli skupaj, mu to nežno povejte. Če poskusite nekaj novega v spalnici, vprašajte ljubimca, če je užival in delite z njim svoja čustva o tej izkušnji. Če iskreno in redno hvalite sposobnosti svojega ljubimca, mu boste pomagali da se počuti manj ogrožen, ko poskušate popraviti ali izpiliti manj prijetne raziskave.

Razgovor o seksu lahko postane tudi zabavna predigra. Zamenjajte se v vlogi "učitelja" in "učenca" in ljubimcu nazorno pokažite kje in kako imate radi, da se vas dotika. Pustite ga da vadi, usmerjajte ga, ko pa vas zadovolji na način pri katerem najbolj uživate, ga nagradite z zamenjavo vlog in pazljivo sledite njegovi lekciji. Ni nobenega razloga, da lekcija iz seksa ne postane del vašega življenja vsak teden ali celo vsako noč, če imate za to dovolj moči.

Ne mislite da vsaka komunikacija vključuje razgovor. Ljubimcu lahko napišete erotično zgodno v kateri boste opisali vse kar vam je všeč. Če je prvič ko si delita svoje fantazije, ne pretitavajte in najprej ocenite partnerjevo reakcijo. Partnerju lahko pošljete tudi seksi sporočilo s pikantnim vprašanjem, da bi dosegli reakcijo. Lahko mu po tihem date v žep staromodno ljubezensko pismo ali pa skupaj poskusite internet seks. Pri tome je dovolj da sta v dveh različnih sobah v isti hiši; zaradi razdvojenosti boste bolj odprti in nikoli se ne ve - če je komunikacija dovolj učinkovita, mogoče fantazije tudi realizirate.

Ne pozabite, da je komunikacija o seksu dvosmerna. Poslušajte partnerja toliko kolikor ga sami učite in se pogovarjajte o tem kar vam je všeč odprto, enako kot to pričakujete od partnerja. Bodite iskreni glede svojih potreb in želja; v tem primeru je verjetnost večja, da boste imeli seks in zvezo kakršno si želite.

"Razgovor o seksu lahko postane zabavna predigra."