Nazaj Beri

S prstom v sredino

Odkrijte točko G

Po izbiri medijev, G-točka je ena izmed najbolj priljubljenih erogenih cona. O njenem obstoju se razpravlja več kot o pošasti iz Loch Nessa in je zelo malo razlage o vlogi in funkciji tega nedosegljivega območja. Nekateri trdijo, da se dela o podaljšanju klitorisa. Drugi trdijo, da je izraz izmišljen. In sicer, čeprav se mnenja znanstvenikov razlikujejo, eno je zagotovo. Vsaka ženska je drugačna.

Nekatere ženske imajo področje, ki se nahaja nekaj centimetrov globoko v vagini na njeni zgornji steni, ki oteka pri pritisku in božanju, ter ustvarja intenzivne občutke ugodja. Pri drugih se žensk pri božanju tega področja, ustvarja samo potreba po uriniranju, medtem ko nekatere to področje ne morejo sploh najti. Drgnjenje različnih delov znotraj vagine lahko spodbuja krčenje mišic in nekatere ženske pravijo, da ejakulirajo ko im se stimulira področje, ki opisujejo kot G-točko.

Da bi odkrili svojo G-točko, vstavite prst v vagino in potem zvijte vrh kot, da kličete nekoga da vam pride. Pomikajte se počasi in usmerite pozornost na občutek pod prstom: če odkrijete G-točko, morala bi nabrekniti. Nadaljujte lahko pritiskati, z raziskovanjem s krožnimi gibi in kmalu boste odkrili ali vas vznemirja ali ne vznemirja stimulacija G-točke. Če jo ne morete najti, erotično igračo – v idealnem primeru z ukrivljenim vrhom – naredila bo to nalogo enostavnejše. 

Če odkrijete da je to vaša nova erogena cona, razmislite o položajih s katerim bi se lahko stimulirala. Pasji stil (ženska je na kolenih in rokah, moški kleči za njo) in dvignjen misijonarski stil (pri katerem so ženini gležni oviti okrog moškega vratu) odlični so za stimulacijo G-točke in v takih položajih ženska lahko tudi dotika klitoris. Manualna stimulacija od zadaj je lahko zelo učinkovita, prav tako tudi igrače z ukrivljenim vrhom ali izrazite ukrivljenosti. 

Kaj narediti če ne morete najti svojo G-točko? Ne skrbite. Vsak od nas je drugačen in tisto kar enem paše, drugi lahko zavrne. Kdo ve, morda tudi vi imate povse edinstveno erogeno cono…

Moška G-točka

Moški prav tako imajo ekvivalent G-točke – prostato. Nahaja se le nekaj centimetrov v notranjosti anusa, z zgornje stene. Ne uživajo vsi v stimulaciji prostate, ampak velja poskušati, ne glede na partnerjevo seksualno usmerjenost. Veliko moških je raziskuje pri samozadovoljevanju, in njena stimulacija lahko poveča udobje in tudi pri drugih seksualnih igrah, če se jim pristopi na počasen in varen način, s pomočjo lubrikantov.

"In sicer, čeprav se mnenja znanstvenikov razlikujejo, eno je zagotovo. Vsaka ženska je drugačna."