Pogosta vprašanja

Poiščite odgovore na najpogostejša vprašanja o Durex proizvodih in njihovi uporabi. Ker če ne morete vprašati nas, koga potem lahko vprašate?

1. Zakaj uporabljati Durex?

Imamo več kot 80 letne izkušenj s proizvodnjo kondomov. Zato tudi ne preseneča, da so Durexovi kondomi vodilni na svetu.

Vsi naši kondomi so izdelani iz materialov vrhunske kvalitete. Dobesedno je vsak kondom elektronsko preizkušen zaradi možnih poškodb in nepopolnosti.

Smo tudi vodilni v inovacijah.

Vsi standardni Durexovi kondomi so sedaj easy on oblike, zato se enostavno in hitro namestijo in so prijetni za nošenje.

2. Kakšne preizkuse kakovosti prestanejo Durexovi kondomi?

Vsak Durexov kondom je elektronsko preizkušen, da preverimo ali bo kos svoji nalogi.

Iz vsake serije se tudi vzame naključni vzorec kondomov, za še strožji preizkus kvalitete.

Po izmeri debeline in velikosti vzorci prestanejo test napihovanja z zrakom, da bi preverili odpornost na pokanje in elastičnost (Durexov kondom lahko povprečno prejme 40 litrov zraka, ne da bi počil).

Prav tako se izvaja test prepuščanja tekočine.

Vzorci kondomov se polnijo z vodo, nakar se obesijo za eno minuto nad vpijajoči papir, ki bo pokazal kakršnokoli znamenje puščanja.

V Durexovih tovarnah se vsak mesec opravi približno dva milijona testov z vodo. Če vzorec ne opravi katerega od testov, se celotna serija zavrže!

3. Katere standarde kakovosti izpolnjujejo Durexovi kondomi?

Durexovi kondomi določajo kakovostne standarde po celem svetu, tako da izpolnjujejo ali presegajo vse nacionalne ali mednarodne standarde.

Zahteve za simbol Durexove kvalitete smo celo dopolnili, da bi tudi v bodoče ostali nad regulativnimi standardi.

Na primer…

Mednarodni standard za test pokanja kondoma zaradi napolnjenosti z zrakom je napolnjenost kondoma z 18 litri zraka, a naša zahteva je 22 litrov – povprečno se bo Durexov kondom razširil toliko, da bo lahko sprejel 40 litrov zraka.

4. Ali tanjši kondomi lažje počijo?

Ne. Debelina kondoma ni povezana z njegovo varnostjo.

5. Ali lahko kondom z okusom uporabljam tako za oralni, kot tudi za vaginalni seks?

Durexovi kondomi z okusom so prvenstveno namenjeni za vaginalni seks. Če ste se jih odločili uporabiti za oralni seks, lubrikant ni nevaren, če ga pogoltnete. Če se kondom uporabi za oralni seks, se priporoča, da se za vaginalni seks uporabi nov kondom.

6. Ali je kondome varno uporabljati pod vodo ali prho?

Preiskava o lastnostih uporabe kondomov v vodi ni bila opravljena. Primeroma se lahko poveča nevarnost zdrsa kondoma, če se ta uporablja v tovrstnih pogojih. Sol v morski vodi naj ne bi povzročila škode na materialu iz katerega je narejen kondom, je pa velika verjetnost, da bi se to lahko zgodilo s kemikalijami v bazenih (klor in ozon na primer). Prisotnosti olja za kopanje in drugih snovi v vodi, ali nanašanje izdelkov ob prhanju, lahko negativno vpliva na lastnosti lateksa v kondomu.

7. Ali se lahko kondomi uporabljajo za analni seks?

Trenutno ne obstajajo posebni standardi za izdelavo kondomov za analni seks. Posebno za analni seks se priporoča nanos dodatnih lubrikantov na osnovi vode ali olja na zunanjo stran kondoma, ko je ta že nameščen, da bi se zmanjšala nevarnosti, da poči ali zdrsi.

8. Zakaj je dobro uporabljati lubrikante?

Lubrikanti so bili dolgo povezani s homoseksualci in ženskami, ki trpijo zaradi suhe nožnice.

Danes se lubrikanti vse bolj pogosto uporabljajo enostavno zaradi boljšega seksa.

Lubrikanti se lahko uporabljajo za povečanje intenzivnosti občutkov, da bi bil odnos bolj zabaven, ali samo da bi povečali naravni nivo vlažnosti.

Durexovi Play lubrikanti so zasnovani tako, da boste zagotovo uživali v najboljši seksualni izkušnji!

9. Kaj pomenijo številke odtisnjene na zadnji strani kondoma? Ali se lahko odkrije, kje je proizvod kupljen?

Zaradi daljšega trajanja preiskav, informacij o izdelkih, organom za izvajanje zakona dostavljamo le številke serije. Lahko pa vam damo splošne informacije.

Ko pridejo izdelki iz proizvodnje in ko se pripravijo za odpremo, se na Durexovih zaščitnih folijah in kartonskih škatlah odtisne serijska številka in datum preteka roka trajanja. Običajno traja približno 90 dni, da pošiljka proizvodov prispe do naših skladišč, od koder se odpremi trgovcem v malo prodajo. Rok trajanja je obdobje tekom katerega izdelek obdrži lastnosti, ki so navedene na etiketi, na podlagi znanstvenih podatkov o stabilnosti izdelka. Dureksovi izdelki imajo ponavadi rok trajanja 5 let. Trenutno je edina izjema DurexAvanti Bare, kondomi iz polizoprena, katerih rok trajanja je 3 leta.

Na primer, datum preteka roka trajanja maj 2014 pokaže, da je bil kondom izdelan v maju 2009 in je na trgovske police prišel verjetno po avgustu leta 2009.

10. Če ženska ne proizvaja dovolj vlažnosti, ali to pomeni da ni vzburjena?

Ne. Več razlogov je zakaj ženska lahko trpi za suho nožnico med drugim stres, obdobje po porodu, uporaba vložkov in spremembe hormonalnega ravnovesja.

11. Ali se lahko lubrikanti uporabljajo s kondomi?

Da. Durexovi lubrikanti so izdelani na osnovi vode, zato so povsem varni za uporabo s kondomi.

12. Kje na telesu se lahko uporabljajo lubrikanti?

Vsepovsod.

Durexovi Play lubrikanti so varni za uporabo po celem telesu, varni so celo za konzumiranje.

Edino kar ne bi priporočali je uporaba pekočih lubrikantov za analni seks, ker se pri nekaterih od njih lahko pojavijo močnejše reakcije.

13. Kako se nanaša lubrikant in koliko ga je dovolj?

Pri tem ni pravila. Najbolje se je enostavno sprostiti, uživati in eksperimentirati.

Ampak če lubrikant poizkusite prvič, stisnite majhno količino na konice prstov in ga nežno nanesite na intimno področje. Lubrikant se lahko uporablja s kondomom, ali brez njega, ko je že nameščen ali pred nameščanjem.

Pazite, da ne uporabite prevelike količine preden namestite kondom, ker bi v nasprotnem ta lahko zdrsnil tekom seksa. Vedno lahko nanesete dodatno količino, če je to potrebno.

14. Ali se lahko lubrikanti uporabljajo z masažerji?

Mnogim je uporaba lubrikanta z masažerjem pravo odkritje.

Zahvaljujuč njemu masažer lažje drsi po telesu, kar nudi večji občutek ugodja.

Vsi Durexovi Play lubrikanti so povsem varni za uporabo na vseh vrstah masažerjev in se lahko izperejo z vodo.

15. Ali so masažerji namenjeni moškim ali ženskam?

Osebni masažerji so oblikovani za ženske potrebe, čeprav se lahko uporabijo tudi za solo igro ali s partnerjem. Poleg tega si je dobro zapomniti, da lahko tudi moški uživajo v stimulaciji z osebnim masažerjem.

16. Ali se lahko vaše naprave uporabljajo pod vodo?

Durexovi Play Vibrations izdelki so varni za uporabo pod prho.