Breadcrumbs

Ženske razkrivajo svoje zgodbe o orgazmih

Ženske razkrivajo svoje zgodbe o orgazmih

Ženske smo povprašali po njihovih izkušnjah z orgazmi. Odkrijte prave in napačne, pozitivne in negativne, te in one reči o njih.

Nikita, 22

Samozadovoljevanje je čudovito. Res me je naučilo, kje so moje 'vroče točke', a sem kljub temu doživela še kako grozno spolno izkušnjo! S partnerjem sem skoraj pet let in šele v zadnjih šestih mesecih se lahko z njim odprto pogovarjam o tem, kaj mi je všeč, in sem lahko popolnoma iskrena. Prej me je skrbelo, da bo moje komentarje razumel kot očitke, da mu ne gre dobro od rok, ali kot da ne ve, kaj počne, in da bo čutil, kot da ga obsojam. Enostavneje je bilo biti tiho in imeti spolne odnose, ki so bili v redu, ne pa fantastični. Eksperimentiranje z različnimi kondomi in lubrikanti nama je pomagalo do pogovorov brez zadržkov in dalo naravno izhodišče za konstruktivne in odkrite klepete. Orgazem lahko s partnerjem doživim, če mi je z njim udobno in sem sproščena. Pri meni deluje tudi stari dobri misijonarski položaj!

Katie, 31

Spoznala sem partnerja, ki je bil pravi znanstvenik; veliko je bral in raziskoval – bogu hvala za internet! Ha! Z njim sem doživela prvi orgazem in spodbujal me je, da bolj raziskujem samo sebe in ugotovim, kako deluje moje telo. V znanju je moč! Orgazmi so kot potresi. Včasih so le manjši tresljaji, ki so prijetni, a niso ravno vredni objave na prvi strani. Drugi odtrgajo slike s sten, pretresejo celotno telo in ob njih za nekaj časa pozabiš, kdo si!

Elizabeth, 30

»Mislila sem, da ne bom nikoli doživela orgazma. Kot mlademu dekletu so mi govorili, da je samozadovoljevanje umazano in da ženske tega ne počnejo. V to sem dolga leta verjela.
 
Pozneje sem med seksom igrala orgazme, saj sem mislila, da partner to pričakuje. Nato sem zanosila in dobila sina, vse brez enega samega orgazma.

Šele kot samohranilka, v svoji hiši in z nekaj zasebnosti, sem postala radovedna in kupila svojo prvo igračko. Bil je vibrator v obliki zajčka. Ta mi je zares obrnil življenje na glavo!

Danes točno vem, kaj mi je všeč in kaj mi prija, in ni me sram svojih čustev do sebe, seksa in samozadovoljevanja.

Hillary, 37

Torej: orgazem lahko doživim samo s penetracijo. Vedno se mi je zdelo, da sem čudna, ker v toliko priročnikih in spolnih vodnikih piše, da večina žensk ne more doživeti orgazma brez draženja ščegetavčka. Mislim, da je pomembno poudariti, da smo ženske različne: splošno veljavna pravila ne obstajajo, zato morate same odkriti, kaj vam ustreza.

Hannah, 35

»Prvič – ni res, da lahko vse ženske doživijo orgazem pri spolnem odnosu. Mislim, da je ključno razširiti sporočilo in to razodeti ženskam, da se bodo lahko osredotočile na tisto, kar jih pripelje do orgazma, kar je v veliko primerih (a ne vseh) draženje ščegetavčka.
 
Ko so prisotne motnje, kot so trud, da se vedeš seksi, skrivanje celulita, ohranjanje dobre drže in iskanje laskave razsvetljave, zadovoljitev partnerja z dobro tehniko in vzdihovanje v slogu pornografskih zvezd, nisi zares prisotna v trenutku, da bi uživala, se sprostila in dosegla orgazem.«

Rosie, 21

»Zame orgazem ni tako ključen del spolnega odnosa kot intimnost z nekom; lahko mi pride enkrat ali sploh ne, a kljub temu zelo uživam. Najbrž sem srečna, da imam partnerja, ki ga toliko skrbi moje zadovoljstvo, da je zanj »samo eden« pravo razočaranje! A če si partner zelo želi, da doživite orgazem, vi pa ga ne, je to lahko stresno, tudi če so njegovi nameni v bistvu dobri.
 
Zame je veliko enostavneje, če vem, da mi ni treba doživeti orgazma. V preteklosti sem bila s partnerji, ki so si tako želeli, da mi pride, da se mi je včasih zdelo, kot da ga moram doživeti, kar pa je lahko težko. Včasih se iz tega ali onega razloga pač ne zgodi – moja sposobnost doseči vrhunec se spreminja glede na situacijo – in to me ne moti, ne ovira me pri uživanju v seksu.
 
Manjka spodbuda, da bi se ženske samozadovoljevale in spoznavale svoje telo, kaj jim je všeč in kaj jim ni, kaj prispeva k njihovemu zadovoljstvu in kaj jim je neprijetno. Mnogo mitov, ki veljajo za ženski orgazem, je lahko škodljivih.«

Kirsty, 22

»Z zadnjim partnerjem sva končno odkrila način, kako doseči skupni orgazem, kar je bilo res izjemno. Moj orgazem ga je izredno vzburjal, zato sva se samozadovoljevala skupaj – in ko je začelo prihajati meni, je prišlo še njemu. Ni bil znotraj mene, a je bilo kljub temu skupno doživetje.
 
Moji orgazmi so v veliki meri odvisni od pravega ravnovesja pogojev – in včasih lahko orgazem ‘izgubim’, če se mi zdi, da sem tik pred orgazmom, pa se premaknem ali pa se premakne on; v trenutku je vse izgubljeno!«

Samantha, 21

Včasih mi je bilo s partnerji nerodno odprto razpravljati o tem, kaj mi je všeč, a zdaj vem, da se boljši seks začne z jasnim pogovorom.
 
 Kako začutim orgazme, je zelo odvisno od delov telesa, ki so vzdraženi, od tega, katero obdobje v mesecu je, ali tega, ali sem sama oziroma s partnerjem.
Če je moj orgazem dober, se mi tresejo noge, težje hodim in v hipu lahko zaspim – je kot val sreče, ki me preplavi.
 
 Zame je ključ do boljšega seksa spoznanje, da moram bolje razumeti svoje telo. Mislim tudi, da sta samozavest in sproščenost pomembna dejavnika pri doseganju orgazma.
 
Najboljši orgazmi, ki sem jih imela, so bili v dvoje. Sami mi pride dokaj hitro, med seksom pa sta doživetje in užitek podaljšana. Že če delim ugodje s partnerjem, se zdi orgazem veliko močnejši. Rada imam spontane vidike spolnosti, smeh in neumnosti, ki se lahko zgodijo; ni mi pomemben samo orgazem, gre za vse skupaj.
 
Ženski orgazem je zelo pomemben. Ženske so že leta zatirane in nihče jih ni učil o njihovih telesih, uživanje v seksu pa je bilo za ženske celo nekaj neobičajnega. Kot mlademu dekletu so mi govorili, da je seks nekaj umazanega, ko pa sem se znebila krivde, ki me je zadrževala pred raziskovanjem same sebe, sem se počutila čudovito.