Breadcrumbs

Kako naj partnerju povem, kaj potrebujem, da bi dosegla orgazem?

Kako naj partnerju povem, kaj potrebujem, da bi dosegla orgazem?

Prosim, prosim, dekleta, povejte, česa si želite v postelji. Morda vas je strah, a odprt pogovor je najboljši način, da dosežete orgazem in ustvarite kakovosten odnos. (Kar je pravzaprav ravno nasprotno od sebičnosti!)

Zakaj bi mu morale povedati

Užitki vaju bodo zbližali. Dejstvo je, da boljši kot je seks, bolj si bosta želela biti blizu drug drugemu. In če ne boste dobile, kar potrebujete, zadovoljstvo ne bo dovolj veliko – zato tudi medsebojne bližine ne bo dovolj.

Pogovor sproži čustva. Če svoje potrebe delite s partnerjem, mu dovolj zaupate, da se mu lahko odprete. S tem pokažete, da verjamete, da bo zmogel – in bo – zadovoljil vaše potrebe. Ko partner dejansko izpolni vašo željo (in ve pridete na svoj račun), s partnerjem občutita, da sta v pristnem odnosu.

Želje so obojestranske. Več želja predstavite partnerju, več želja si bo upal on predstaviti vam. (Morda se tudi on zadržuje in vam česa ne pove!) Prevzemite pobudo pri željah v postelji in tudi vaš partner se bo nato lažje odprl in povedal, česa si želi. Spodbudite več možnosti!

Kaj bi mu morale povedati

Naredite seznam želja Jasnejše kot boste pri svojih željah, učinkovitejše bodo vaše zahteve. Zato se najprej spomnite na tisto, kar vam najbolj prija, ko se samozadovoljujete – in od tod naprej sestavite svoj seznam. Še bolje – partner naj vas opazuje med orgazmom, da mu bo še bolj jasno, kaj mora storiti.

Kateri položaj? Večina nas pozna svoje najljubše položaje, poznamo pa tudi tiste, ki nikoli ne delujejo. In tukaj ne govorimo samo o spolnem odnosu, ampak tudi o najboljših položajih za oralni seks in seks z rokami. Poskusite z igrico, ko med enim spolnim aktom zamenjate celo vrsto položajev, nato pa določite tri najboljše.

Pojdite v podrobnosti Natančnejše kot boste, več se bo partner naučil. Kateri gibi vam najbolj prijajo?  Kakšen pritisk – močan, nežen, rahel, grob? Ritem – hitro ali počasi, enakomerno ali spremenljivo?  In ključno – kateri dodatki vas lahko zares pripeljejo do orgazma – vnet poljub, poredno govorjenje, grizljanje ušes?

Kako vprašati

Poiščite najboljše besede. Oba morata biti zadovoljna z besednjakom, ki ga uporabljata. Pojdita se igrico »Kako praviš temu?«, ko s partnerjem kažeta na te in one ‘dele’ ali preizkusita različne položaje. Preizkušajta različne besede in izraze, dokler ne bosta oba zadovoljna.

Pazite na čas. Intimni pogovori sredi belega dne so lahko nerodni. Raje počakajte na čas, ko bosta oba vzburjena in pri volji – nato si izmenjajta nekaj zamisli kot na primer »Kaj si res želim, da bi počel z mano…” in ta pogovor bo postal del predigre

Uporabite pravi ton. Če želje težko poveste na glas, jih partnerju nežno zašepetajte na uho. Vodite ga z »Ja … tam, ja … ja, še«. Uporabljajte šifre, kjer 1 pomeni »v redu« in 10 pomeni »fantastično«. Ali pa besede popolnoma opustite in dogajanje vodite z vzdihi in stokanjem.

Bodite pozitivne.  Če partnerju rečete, naj nečesa *ne* počne, to ne le pokvari vzdušje, temveč ga prav tako ne bo naučilo tistega, kar bi moral vedeti. Namesto »Ne ...« poskusite s »Prooooosim, daj …« Ko vam ustreže, okrepite svoj odziv, da bo vedel, da mu uspeva.

Ne pričakujte takojšnjih rezultatov. Ne glede na to, kako dober je vaš ljubimec, se najbrž ne bo takoj naučil, kako vam pomagati do orgazma. Zato na vse skupaj glejte kot na dolgotrajnejše usposabljanje – bodite pripravljene na to, da ga boste po potrebi vodile in spodbujale.

Končni PS. Izražanje želja ne sme biti enkratna zadeva.  Ob različnem času potrebujemo različne užitke … ko smo pod stresom ali bolj sproščene… z leti ali ko pridejo otroci. In ko enkrat zberete pogum, nadaljujte z izražanjem želja!

SQ 09/16

Susan Quilliam

Susan Quilliam je trenerka, pisateljica, predavateljica in svetovalka s področja spolnosti in intime. Je avtorica knjige Nova radost seksa (New Joy of Sex), svetovalka za odnose revije Fabulous, psihološka svetovalka Združenja za svetovanje o spolnosti (Sexual Advice Association), deluje pa tudi v britanskem Svetu za spolnost in spolno zdravje Kraljeve družbe za medicino