Breadcrumbs

Kako se zadeve lotiti, da bo doživela orgazem

KAKO SE ZADEVE LOTITI, DA BO DOŽIVELA ORGAZEM

Pozabite na diamante – največje darilo, ki ga lahko dekletu podarite, je orgazem! Strokovnjakinja za spolnost Alix Fox moškim deli svoje najboljše nasvete o tem, kako žensko pripeljati do orgazma.

Niso samo ženske tiste, ki si želijo  #OrgasmsForAll in ki verjamejo, da bi morali moški in ženske imeti enake pravice do orgazmičnih užitkov. Mnogo moških – vsi, ki so skrbni, pošteni in vredni partnerji – je močno prepričanih, da mora biti seks izjemno zabaven in zelo zadovoljiv tako za ženske kot za moške, in za vrhunec partnerke jih skrbi enako kot za svojega.

Njihova motivacija, da partnerka doživi orgazem, ne izvira samo iz politike in enakosti med spoloma. Številnim moškim dejstvo, da partnerka z njimi med rjuhami izjemno uživa, zelo izboljša njihovo doživetje spolne igre. Biti zraven, ko ženska doživi orgazem, in to začutiti, je lahko izjemno intimna, zelo erotična in močno povezovalna izkušnja in zavedanje, da ji lahko ponudite ta nora občutja, je lahko odličen kompliment za vaš ego.

Kaj torej narediti, da bo doživela orgazem?

Včasih pot do partnerkinega orgazma ni preprosta, še posebej ker vse ženske ne delujejo enako: kar deluje pri eni, je morda neuporabno pri drugi, in pogosto gre v enaki meri za zadovoljitev njenega uma in telesa.

Kakor koli – naslednji napotki bodo fante pripeljali na pravo pot in poskrbeli, da bo proces raziskovanja in eksperimentiranja predstavljal užitek in pozitivno izkušnjo za oba.

  • Pripravite prizorišče, da se bo počutila ‘VČS’: Varno, čutno in sproščeno

Mnogo žensk pravi, da je njihova sposobnost doživeti orgazem odvisna od njihovega čustvenega in telesnega počutja. Naj bo vaš cilj ustvariti in ohraniti vzdušje, v katerem se bo počutila varno in dovolj udobno, da se bo zares sprostila, kjer bo seksi in svobodna, ne pa živčna, v naglici ali obsojana.

Nered lahko nekatere ljudi odvrne od užitka, zato naj bo vaša spalnica miren, čist in spokojen prostor. V spalnici naj bo prijetna temperatura (kurjo polt naj dobi od vznemirjenja, ne od mraza!) in pri roki imejte nekaj blazin, s katerimi boste lahko podprli njene boke: tako boste imeli boljši dostop do točke G v položajih, kjer ona leži. Blazine oblecite v svilene ali krznene prevleke, ki bodo njeno kožo še dodatno razvajale.

  • Ne pozabite na moč prhe

Skupno prhanje je odličen način za začetek spolnih igric. Oba se bosta sprostila, ona pa bo mirnejša, ker bo vedela, da je čista in sveža pred intimnejšimi dogodki, kot je oralni seks. Vaginalni izloček zdrave ženske ni prav nič umazanega, sramotnega ali neprivlačnega, a topla prha bo odplaknila vse morebitne skrbi, da je po dolgem dnevu prepotena.

  • Ne pozabite na poljube

Vzemita si čas za dolgo in uživaško poljubljanje, preden se premakneta pod pas. Poljubljanje zmanjšuje tesnobo, niža raven stresnega hormona kortizola in poviša količino serotonina (snov, ki povzroča občutek zadovoljstva) v možganih. Vse to prispeva k sproščenemu dekletu, ki bo bolj pri stvari.

  • Pohvalite njene intimne dele

Ko sta pripravljena, da se premakneta nižje, ji takoj, ko se vaša pozornost usmeri na njeno spolovilo, povejte, kako vam je všeč. Recite nekaj podobnega, kot je »Veš, tvoje telo je naravnost božansko.« Ženski deli so vseh oblik, velikosti, barv in stopenj okrašenosti, na žalost pa se vse preveč žensk boji, da njihovi deli niso lepi. Naj ji bo jasno, da vam je všeč, kar vidite, in da ste veseli, da imate dostop do tako intimnih delov. To lahko ublaži njene morebitne skrbi, ko se bo razgalila pred vami.

  • Združite oralni seks z zvočnim

Poskrbite, da bo deležna dovolj pohval o svojem vonju in okusu, ko jo zadovoljujete, saj je tudi to lahko povod za tesnobo, zaradi katere bi se težje sprostila in ki bi jo ovirala pri doseganju božanskih občutkov. Poskusite ji reči »Čudovit okus imaš« ali »Tvoj vonj me spravlja ob pamet«. Kanček lubrikanta z okusom, kot je Durex Play Saucy Strawberry, jo lahko pomaga pomiriti, če je še vedno zaskrbljena zaradi svojih naravnih tekočin (z njim pa boste dodali še ščepec igrive in okusne zabave!). Lubrikant je brez sladkorja in izjemno nežen, zato je ne bo razdražil ali porušil ravnovesja pH v njeni nožnici.

  • Ne obljubljajte ji orgazma – samo recite ji, da ji bo lepo

Četudi so vaši nameni občudovanja vredni, bo lahko zaradi izjave, da »ji bo nocoj prišlo« ali česa podobnega, pod pritiskom, da se mora dobro odrezati in da boste razočarani ali vznemirjeni, če ne bo doživela orgazma. Recite raje »Nocoj bi rad, da se počutiš čim bolje, in rad bi, da mi poveš, kaj ti prija in kaj ti je najbolj všeč«. Spodbujajte jo, da bo brez zadržkov z vami govorila o svojem razpoloženju, svojih okusih in željah ..

  • Boljša komunikacija = boljše doživetje

... In ko govorimo o komunikaciji, se izogibajte vprašanj, kot je »Je to dobro?« – morda ji bo skrajno nerodno reči, »No, v bistvu ne!«.

Raje jo sprašujte konstruktivna vprašanja, na katera lahko odgovori z 'Ja' ali 'Ne', kot so »Močneje ali nežneje?«, »Hitreje ali počasneje?«, »Poskusiva drug položaj ali nadaljujeva tako?« Ko ji ponudite take možnosti, lažje izrazi svoje misli in želje. Če želi, da nekaj spremenite, tega ne vzemite kot kritiko, temveč recite »Prav, zdaj bom naredil X in povej mi, kako se boš počutila.« Ko se bo odzivala na vaša dejanja, boste lažje dognali, kaj jo pripelje do vrhunca.

  • Minute merite z glasbo

Čeprav je običajno, da ženska do vrhunca potrebuje vse do 20 minut ali več*, se nekaterim ženskam zdi, da so preveč zahtevne, če pričakujejo, da jih bo partner stimuliral ves ta čas. Predvajajte glasbo in partnerki povejte »Zadovoljeval te bom vsaj tako dolgo, dokler se ne odvrti naslednjih šest skladb« (torej približno 20 minut). To ji bo pomagalo, da se sprosti, saj bo vedela, da užitkov ne bo nepričakovano konec, prav tako pa bo pomagalo vam, da ji za lep čas naklonite popolno pozornost brez nenehnega pogledovanja na uro (kar bi lahko dajalo vtis, da vam je dolgčas, tudi če se v bistvu trudite biti pozorni in temeljiti).

  • Uporabite predmete iz spalnice

Novi kondomi Durex Intense Orgasmic imajo na zunanji strani posebno teksturo, ki poveča stimulacijo partnerke med spolnim aktom, prevlečeni pa so z gelom, ki ponuja vznemirljivo mešanico toplih, hladnih in žgečkljivih občutkov ter poveča pretok krvi v njeno spolovilo, zato je občutek vsakega potiska in potega izjemen. Seveda je potrebno več kot le natakniti kondom, da iz ženske izvabite orgazem, a inovacija, kot je ta, skupaj s prizadevanjem, da jo pomirite in odkrijete prijeme in položaje, ki ji najbolj ustrezajo, vam ponuja odlično izhodišče, da jo pripeljete do vrhunca.

Ko govorimo o zadovoljevanju vaše partnerke, je lahko uporabna napravica tudi vibrator Durex Intense Delight Bullet. Fante lahko igračke včasih plašijo in nanje gledajo kot na potencialne nadomestke za penis ali konkurenco, vendar so igračke dejansko zavezniki, ne pa sovražniki – orodja, ki vam pomagajo, da postanete še boljši ljubimec. Uporabite vibrator na njenem ščegetavčku, da jo zares podžgete!

Želite več nasvetov? Preberite si tole , tole in tole

* Masters, William H.; Johnson, Virginia E.; Reproductive Biology Research Foundation (U.S.) (1966). Human Sexual Response. Little, Brown.

Alix Fox

Alix Fox je večkrat nagrajena novinarka, poročevalka in spolna pedagoginja. Je voditeljica priljubljenega podcasta o spolnosti medijske hiše The Guardian, Bližnja srečanja (Close Encounters), je svetovalka za področje erotike v oddaji The Modern Mann in je strokovnjakinja za spolnost in odnose pri družbi Durex. Njene objave lahko najdete v revijah in časopisih, kot so Marie Claire, Glamour, Cosmo, LOOK, Time Out, Vogue, The Independent in drugi, redno pa sodeluje tudi z dobrodelno organizacijo za zdravo spolnost Brook. Alix trdno verjame v odprte in odkrite pogovore o spolnosti ter meni, da bi vsi morali imeti dostop do zanesljivih informacij, ki bi nam pomagale doseči svobodnejšo, bolj zdravo in srečnejšo spolno identiteto.