Breadcrumbs

Doživiva orgazem hkrati

DOŽIVIVA ORGAZEM HKRATI

Ali sami zlahka doživite orgazem, v dvoje pa gre težje? Ponujamo vam jagodni izbor nasvetov Alix Fox, kako povečati možnost hkratnega orgazma s partnerjem.

Ključni del spoznavanja svojega spolnega jaza je učenje vrst dotikov, ki vas vzburijo, podžgejo in pripeljejo do užitka s samozadovoljevanjem in eksperimentiranjem na sebi. Ko pri sebi odkrivate, kaj vam prija, položite odlične temelje za krasen seks s partnerjem.

Nič neobičajnega ni, če ženske ugotovijo, da same lahko dosežejo orgazem, ko so z ljubimcem, pa orgazma ni in ni. Njihov O šprica pouk.

Krivi so tako telesni kot psihološki razlogi: mogoče sta kriva napačen slog ali stimulacija, morda se ne počutite dovolj sproščeno.

Orgazmični gel Durex Intense Orgasmic lahko zagotovi orgazme, saj pomaga zvišati občutljivost ščegetavčka med odnosom. A noben izdelek ne more biti popolna rešitev za vse, še posebej če so vzrok za sramežljivost orgazma psihološki dejavniki.

Zato vam ponujamo še nekaj nasvetov, da bo seks čudovit tudi v dvoje in bo do izmuzljivega vrhunca prišlo, tudi ko niste same.

POKAŽITE IN POVEJTE:

Samozadovoljujte se pred partnerjem, da se bo naučil, kje točno in kako vam prijajo dotiki. Poleg tega da gre za izobraževalno vajo, je lahko tudi izjemno erotična. Partnerju recite, naj sede na stol, obrnjen proti postelji, in mu oznanite, da ga čaka predstava in da potrebujete vso njegovo pozornost. Če vaju oba vzburja umazano govorjenje, naj on opiše vsak gib, ki ga naredite: točko, ki se je dotikate, hitrost, s katero se premikate, ali s prsti krožite ali jih premikate gor in dol. Poleg tega da bo zvenel resnično seksi, si bo zaradi izgovarjanja videno lažje zapomnil in pozneje pokazal v praksi.

SKRIVANJE IN KUKANJE:

Če vam je neprijetno ali vas straši, da bi vas partner gledal, medtem ko se igrate same s sabo, ga lahko prosite, naj vas opazuje skozi priprta vrata. Tako se nekaterim ženskam zdi, da so same v sobi, zato se lažje otresejo svojih zadržkov, mnoge moške pa voajerizem ali 'vohunjenje' za svojimi partnerkami izjemno vzburja. Lahko mu tudi predlagate, da sedi za vami – tako da ga ne boste videle – in svoje roke položi preko vaših, da bo natančno začutil, kako se masirate in božate.

POIŠČITE POLOŽAJ PRI SEKSU, KI JE PODOBEN TISTEMU MED SAMOZADOVOLJEVANJEM:

Ali med samostojno obdelavo tam spodaj ležite na trebuhu? Morda stisnete nogi tesno skupaj? Poskusite seksati v položajih, ko je vaše telo v podobni legi kot takrat, ko vam pride samim, da dosežete enak učinek.

VADITE S SVOJIM 'PRIJATELJEM NA BATERIJE':

Nakup vibratorja ali umetnega penisa, ki je približno enake velikosti in oblike kot partnerjev penis, vam lahko pomaga odkriti dober vstopni kot in ritem potiskanja, ki bo morda najbolje učinkoval tudi v dvoje.

POSTANITE MOJSTRICE IN (SI) NADENITE MASKO:

V popolnem svetu bi bili vsi ponosni, brez sramu in bi se dobro počutili v svoji koži. Telesna pozitivnost take vrste je jasno visokoleteč cilj. A v vmesnem času obstajajo načini, kako se soočiti z morebitnimi hibami – triki, ki vas osvobodijo in vam dajo samozavest, da lahko takoj uživate v izjemnem seksu ... zaradi česar se lahko v svoji koži dejansko počutite veliko bolje.

Če niste zadovoljne s tem, kako ste videti med seksom, lahko maska čez oči naredi čudeže. Nadenite jo partnerju, da se vam ne bo zdelo, da bulji vas (umik vida bo izostril njegove druge čute in tudi njemu prinesel dodatno vznemirjenje). Ali pa si jo nadenite same; lahko se boste osredotočile na občutke vsakega dotika in giba, namesto da bi se spraševale, kako ste videti. Tudi soj sveč je lahko zelo laskav in romantičen; uporabite odišavljene sveče, ki bodo še izboljšale vzdušje.

TEHNIKA, ZARADI KATERE BO MUCA ZAPREDLA:

Tehnika koitalne poravnave je položaj pri seksu, ki poveča stimulacijo ščegetavčka med spolnim odnosom. Podoben je osnovnemu misijonarskemu položaju, a moški, ki je na vrhu, leži približno 15 cm višje na partnerkinem telesu kot običajno, zato koren njegovega penisa močno drgne ob njen ščegetavček. Ona lahko ovije noge okoli njega ali jih drži skupaj. Hitro potiskanje je v tem položaju težko izvedljivo, a nežno guganje lahko prinese osupljive rezultate.

POJDITE NA WC, PREDEN GRESTE V AKCIJO:

Lulanje po seksu pomaga preprečevati okužbe urinarnega trakta, saj odplakne morebitne bakterije, ki so med aktom vstopile v sečevod. A tudi lulanje pred seksom ni slaba zamisel. Nekatere ženske tik pred orgazmom začutijo, kot da bodo lulale, zato se zadržujejo, saj se bojijo, da se bodo pred ljubimcem pomočile. Ko veste, da je vaš mehur prazen, vas bo manj skrbelo in se boste lažje prepustile vrhuncu.

SESTAVITE SEZNAM IGRIVE GLASBE:

Glasbena podlaga ob seksu ne služi le za ustvarjanje vročega vzdušja. Prav tako prikrije zvoke, kot je škripanje postelje – ki je lahko ključni zadržek na poti do orgazma, razlog za strah, da boste zmotile družino ali sostanovalce, ali pa vas škripanje enostavno moti. In bodimo iskreni: med seksom prihaja do pošteno neprijetnih zvokov. Medtem ko so ti zvoki naravna posledica zraka, ki ga penis potiska v nožnico in ki nato iz nje uhaja, in se jim je najbolje nasmejati ali jih odmisliti, nekatere ljudi spravijo v zadrego tako zelo, da to pokvari njihovo razpoloženje in razblini orgazem. Glasba jih lahko pomaga prikriti, poleg tega pa bo moški, ki z boki kroži v počasnem in gladkem ritmu, dosti manj verjetno povzročal omenjene zvoke kot pri hitrem potiskanju. Čista resnica!

Alix Fox

Alix Fox je večkrat nagrajena novinarka, poročevalka in spolna pedagoginja. Je voditeljica priljubljenega podcasta o spolnosti medijske hiše The Guardian, Bližnja srečanja (Close Encounters), je svetovalka za področje erotike v oddaji The Modern Mann in je strokovnjakinja za spolnost in odnose pri družbi Durex. Njene objave lahko najdete v revijah in časopisih, kot so Marie Claire, Glamour, Cosmo, LOOK, Time Out, Vogue, The Independent in drugi, redno pa sodeluje tudi z dobrodelno organizacijo za zdravo spolnost Brook. Alix trdno verjame v odprte in odkrite pogovore o spolnosti ter meni, da bi vsi morali imeti dostop do zanesljivih informacij, ki bi nam pomagale doseči svobodnejšo, bolj zdravo in srečnejšo spolno identiteto.