Breadcrumbs

Brez zaščite ni ljubezni

Kako ga nagovoriti, da uporabi kondom

Medtem, ko so nekateri moški dovolj razumni, da s seboj nosijo in uporabljajo kondome, vas bodo drugi poskušali nagovoriti k seksu brez zaščite. Zaščitite se pred nenačrtovano nosečnosjo in spolno prenosljivimi boleznimi tako da s seboj vedno nosite kondome – uporabljajte jih.

  1. Če moški pravi, da ne želi uporabljati kondoma, mu povejte, da niste pripravljeni na nosečnost. Prav tako mu povejte, da ne želi tvegati možnosti okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi.

  2. Uporaba kondomov dokazuje, da cenite partnerja. Če vas on ne ceni dovolj za vzajemno zaščito, je res vredno spati z njim?

  3. Če vam reče, da se vam želi bolj približiti, mu povejte, da se boste lažje sprostili, če boste imeli varen seks, brez razmišljanja o posledicah.

  4. Če vztraja, mu povejte, da ga ne želite izpostaviti tveganju spolno prenosljivih bolezni. Čeprav ste v preteklosti imeli le oralni seks, obstaja možnost, da ste se z nečim okužili.

  5. Če vam moški reče, da vas zaradi nezaščitenega seksa ne bo imel več rad, mu povejte, da če bi vas imel zares rad, vas ne bi izpostavljal tveganju.

  6. Če vam moški reče, da vas ima rad in zaradi tega res ne potrebujeta zaščite med seksom, mu povejte, da vas v tem primeru ne bi smel izpostavljati tveganju.

  7. Če vam moški reče da ste otročji, ker ne želite nezaščitenega seksa, mu povejte da ste dovolj zreli da se sami zaščitite. Zrelost pomeni izogniti se nepotrebnim tveganjem.

  8. Pravilna namestitev kondoma je pomemben dejavnik. Poskusite večje kondome kot so XL, če so partnerju navadne velikosti preozke.

  9. Zelo malo je moških, ki so alergični na kondome iz lateksa, vendar vseeno lahko kupite tudi takšne brez lateksa. Naj bo vaša škatlica za kondome vedno dobro opremljena, da bi se izognili razočaranjem.

  10. Če vaš partner ne želi uporabiti kondoma, zavrnite seks. Obstajajo tudi drugi načini za zabavo, brez možnosti okužbe s spolno prenosljivimi bolezni ali nenačrtovane nosečnosti. Če ne želi uporabiti kondoma, se vprašajte, ali je sploh vredno z njim stopiti v intimen odnos.
Poskusite večje kondome kot so XL, če so partnerju navadne vrste preozke.