Breadcrumbs

Geli za užitke: več kot samo vlaženje

Geli in lubrikanti lahko izboljšajo seks na različne načine. Zmanjšajo trenje, zaradi česar je vse skupaj nekoliko bolj… spolzko in precej bolj zabavno. Skupaj z dodanimi učinki (nekateri geli lahko na primer grejejo, hladijo ali pa ščemijo) vlaženje z geli lahko resnično poveča vznemirjenje med igro. Poglejte si naš vodnik po lubrikantih in gelih.

Pregled

Vlaženje je pomemben del spolnega odnosa. Zagotavlja večji užitek, hkrati pa pomaga pri zaščiti najbolj občutljivih delov telesa. Vagina se med vzburjenjem vlaži sama, a včasih je potrebno dodatno vlaženje. Gele lahko uporabljamo tudi pri analnem seksu, a seks je precej več kot zgolj penetracija in tudi geli več kot le vlažijo; seksu lahko dodajo povsem nova občutja, ki lahko v celoti spremenijo način razmišljanja o seksu.

Raziskovanje novih pristopov drug do drugega, kot je dotikanje partnerja ali partnerke z ovlaženimi prsti, lahko ustvarja nova in intenzivna občutja. Ti lahko spremenijo način razmišljanja o seksu in vas popeljejo na povsem novo raven.

Celotna linija

Ko kupujete gele, boste morda presenečeni nad raznolikostjo. Na voljo je kar nekaj različnih vrst, zato se boste morda sprva težko odločili.

Poznamo tri vrste lubrikantov: na vodni, oljni ali silikonski osnovi. Najbolj pogosti so lubrikanti na vodni osnovi; tako kot tiste na silikonski osnovi jih lahko varno uporabljamo skupaj s kondomi. Lubrikanti na oljni osnovi zagotavljajo manjše trenje, a jih ne smemo uporabljati skupaj s kondomi. Izkušnjo z lubrikanti lahko prilagajamo z izbiro med geli, ki grejejo, hladijo ali imajo celo različne okuse. Vsi bodo v spalnici pričarali še bolj začinjeno vzdušje, zato se zabavajte pri eksperimentiranju in ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.

Prednosti v spalnici

Preizkušanje nečesa novega, kot so lubrikanti in geli, je lahko sprva zastrašujoče, a če se upočasnite in se pri tem zabavate, verjamemo, da boste ugotovili, da lahko najdete nove in vznemirljive načine za zadovoljevanje drug drugega. Tudi na načine, ki jih niste pričakovali. Odkrili boste, da dodatki lahko izboljšajo vzdušje in povečajo intimnost.

Pripravili smo seznam izjemnih lastnosti gelov, s pomočjo katerega lahko razmislite o tem, na kakšen način bi lahko pomagali vam:

  1. Večje udobje: med daljšimi spolnimi odnosi lahko vi ali vaš partner ali partnerka občutite nekoliko neugodja. Vlaženje pomaga pri zmanjševanju trenja, zato lubrikant nanesite takrat, ko stvari postanejo nekoliko bolj občutljive. Tako boste lahko nadaljevali, kjer ste končali.

  2. Večja intenzivnost: ker geli lahko dodajo intenzivna občutja vročega ali hladnega, obstaja precej načinov, kako lahko te vključite v vaše spolno življenje. Čutili boste stvari, ki jih prej niste in skupaj odkrili povsem novo raven užitka.

  3. Zmanjšanje trenja: z zmanjšanim trenjem se lahko povsem spremeni tudi občutek med seksom. Oba lahko poskusita z različno hitrim gibanjem, od počasnega, intenzivnega pritiska do hitrega in bolj divjega seksa.

  4. Novi okusi: oralni seks morda ni vsem po okusu, a dodatek gelov z okusom lahko pomaga.

  5. Sprostite se: geli so odlični za dolge, razkošne masaže. Če si boste vzeli čas in drug drugega čutno masirali, se boste lahko ponovno povezali in sprostili, ali pa pričarali povsem novo vzdušje.