Breadcrumbs

Kar je bilo zgoraj, je sedaj spodaj

Težave z orgazmom pri moškemu

Na splošno velja, da se s problemom orgazma soočajo le ženske. Ravno tako naj bi se od moških pričakovalo, da lahko orgazem doživijo kadarkoli. Dejansko pa imajo moški enake probleme kot ženske.

  1. Erektivna disfunkcija: Če želite biti pripravljeni na akcijo to še ne pomeni, da se bo na vašo zahtevo tudi zgodila. Stres in zaskrbljenost lahko terjata svoj davek. Da ne omenjamo številnih drugih stvari, kot so alkohol, zdravila (z receptom ali brez) in nezdrav način življenja, vse našteto lahko vpliva na erekcijo. Včasih je to način, da vam telo sporoča, da enostavno niste pripravljeni na seks.

  2. Prezgodnja ejakulacija: Ne glede na to, ali gre za neizkušenost, nesamozavest ali enostavno za ekstremno vzburjenost, ni razloga za skrb. Razen v primeru, da se vam to dogaja vsakič. Kondomi, ki odložijo čas ejakulacije vam lahko pomagajo, vendar če lahko doživite več kot en orgazaem, počakajte nekaj časa, da si telo spočije, nato pa poskusite ponovno. Druga erekcija bo trajala dlje od prve (zato se nekateri fantje samozadovoljujejo pred zmenkom, kar je še eden od koristnih načinov za odpravo problema). Partnerkoo lahko zadovoljite na več načinov, z rokami ali ustmi tudi ljubezenski prstan lahko pospeši dosego orgazma pri njej.

  3. Pozna ejakulacija: Obstajajo trenutki kadar resnično želite končati ampak ne morete. To je lahko posledica stresa, določenih zdravil, alkohola ali drugih razlogov. Če ne gre za ponavljajoči se problem, ni razloga za skrb. Žal pa je vseeno možno, da boste morali prepričevati partnerico da je privlačna in to ni njena krivda.

  4. Občutljivost po orgazmu: Ko doživite orgazem je penis lahko nekaj časa preveč občutljiv na dotik. Če si pustite dovolj časa bo občutljivost izginila. Uporaba lubrikantov lahko olajša drugi spolni odnos, saj bo zmanjšal trenje. Vseeno, zlato pravilo seksa – če vas boli raje prenehajte!

Ne glede na problem, naj to ne zmanjšuje vaše moškosti, tudi če so kritike partnerice prehude, razmislite, ali vam želi najboljše. Namesto da problem ignorirate, je dobro obiskati zdravnika. Problemi z erekcijo lahko kažejo na zdravstvene motnje, kot je diabetes, kar je dobro odkriti zgodaj.

Zgolj zato, ker želite biti pripravljeni na akcijo to ne pomeni, da se bo na vašo zahtevo tudi zgodila.