Breadcrumbs

Kondomi: izberi pravega zase

Številni imajo svojo najljubšo vrsto kondoma. Nekateri dajejo prednost občutku varnosti, drugi si želijo kaj tanjšega, da se počutijo bližje partnerju, spet tretji prisegajo na občutek rebrastega ali pikastega kondoma. Čeprav imamo vsi svojega najljubšega, je kdaj zabavno tudi eksperimentirati, poskusiti kaj novega in se pri tem še vedno počutiti varno, saj vemo, da s tem zmanjšamo tveganje nosečnosti ali okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi.

Različni kondomi lahko povsem spremenijo vašo spolno izkušnjo: poskrbijo za bolj intenziven seks, za ustvarjanje dodatnih občutij, z njimi se počutimo udobno in svobodno, ali pa nas zbližajo s partnerjem. Za vas bodo morda pomenili vse našteto.

Ne pozabite, kar je všeč vam, morda ne bo ustrezalo vama s partnerjem. Kondomi so različnih oblik, debelin, širin, materialov, tekstur in z različnimi vlažilnimi sredstvi. Da bo izbira lažja, si oglejte šest razpoloženj in kondomov, primernih za vsako od situacij.

Energični

Če ste razpoloženi za celonočno akcijo, ali pa za krajšo seanso, v kateri boste porabili celonočno zalogo energije, boste morda čutili, da potrebujete nekaj dodatne zaščite. Durex Extra Safe so nekoliko debelejši od naših standardnih kondomov (a še vedno tanjši od desetine milimetra) in prinašajo občutek dodatne varnosti.

Intimni

Za občutek globoke povezanosti in resnično intenzivnega stika lahko poskrbi tanjši kondom. V Durexovi liniji so trije tanjši kondomi: Thin Feel, Ultra Thin Feel in Intimate Feel, še posebno tanek kondom z dodatnim vlaženjem. Ti kondomi prevajajo telesno toploto med partnerjema, hkrati pa omogočajo občutenje vsakega giba in vsakega občutja.

Okusni

Kondomi z okusom poskrbijo za varnejši oralni seks, hkrati pa ga naredijo zabavnejšega. Durexovi kondomi Taste Me imajo okus po banani, jagodi, pomaranči in jabolku, s katerimi bo vaš oralni seks dobil nove dimenzije.

Stimulativni

Rebrasti kondomi lahko obema partnerjema nudijo dodatno intenzivnost pri spolnem odnosu, saj rebraste in pikaste izbokline stimulirajo občutljive predele na nove in vznemirljive načine. Različne teksture treh vrst kondomov lahko služijo kot seksualni pripomočki, pikaste in rebraste izbokline pa so lahko kombinirane v različnih vzorcih. Durexova linija vsebuje rebraste Tickle Me, pikaste Excite Me in Pleasure Me, ki združujejo obe teksturi za dvojne užitke.

Eksperimentalni

Vsi kondomi vsebujejo lubrikant, ki preprečuje, da bi se kondom raztrgal ali počil, hkrati pa vama pomaga pri gibanju med spolnim odnosom. Če ste razpoloženi za nove izkušnje s partnerjem, lahko lubrikanti poskrbijo za dodatna občutja. Durexov Tingle Me je z obeh strani prekrit s posebnim metinim lubrikantom, ki povzroča občutek prijetnega ščemenja in vaju tako lahko še bolj zbliža.