Breadcrumbs

Kondomi: naš vodnik

Kondomi lahko nudijo izjemno dobro zaščito pred nenačrtovano nosečnostjo in številnimi spolno prenosljivimi okužbami, zato se lahko brezskrbno posvetite seksualnim užitkom. Kondomi lahko tudi izboljšajo vaše spolno življenje: prek odlašanja ali pospeševanja orgazma in z zagotavljanjem dodatne stimulacije s pomočjo različnih oblik, velikosti, pikastih in rebrastih profilov ali dodanega vlaženja.

Torej, kaj sploh so kondomi?

Kondom se natakne na penis, da bi s tem zaustavili spermo, hkrati pa pomaga pri preprečevanju okužbe s številnimi spolno prenosljivimi boleznimi. Kondomi so lahko tanki, debeli ali rebrasti, in iz različnih materialov. Oblikovani so tako, da se prilegajo različnim velikostim in oblikam penisa. Kondomi so praviloma narejeni iz lateksa, lahko pa so tudi iz poliizoprena, sintetične gume, ki je primerna za tiste, ki so alergični na lateks.

Zaščita pred nosečnostjo

Kondomi so oblikovani tako, da pomagajo pri preprečevanju nenačrtovane nosečnosti, saj preprečujejo spermi, da bi dosegla vagino. Kondomi so izjemno zanesljivi, pri pravilni uporabi je tveganje nenamerne nosečnosti zmanjšano na 2 odstotka, zato lahko brez skrbi uživate v seksu.

Zaščita pred okužbo

Uporaba kondomov bistveno zmanjša tveganje prenosa okužbe s spolno prenosljivo boleznijo. Ker večina tovrstnih bolezni nima vidnih simptomov, je brez testiranja pogosto nemogoče vedeti, ali je nekdo okužen. Z uporabo kondomov boste bolj varni.

Varnost kondomov

Čeprav so zelo tanki (Durexov najtanjši kondom je tanek manj kot desetino milimetra), so kondomi zelo močni. Vsak Durexov kondom je elektronsko testiran, naše kondome pa redno in natančno testiramo tudi s pomočjo slepih preizkusov. Naključno izbrane kondome napolnimo z zrakom in nato z vodo, ter tako ugotovimo, ali dosegajo naše visoke standarde. Tovrsten test lahko naredite tudi doma, ali pa verjamete nam, ki smo se še posebej potrudili zato, da lahko sproščeno uživate v seksu.

Naj ga uporabim?

Da. Če boste imeli spolne odnose ali bližnje genitalne stike, so kondomi zelo pametna zamisel. Čeprav so ustvarjeni zato, da preprečujejo okužbe in nosečnosti, lahko pomagajo tudi pri boljšem seksu. S pogovorom o tem, katere vrste kondomov želite uporabiti, lahko začneta tudi pogovor o drugih stvareh, ki so vama všeč.

Rebrasti ali grelni kondomi lahko zagotovijo dodatno, neverjetno stimulacijo, tanek kondom pa vaju lahko zbliža. Kondom za "odlašanje" orgazma lahko pomaga pri podaljšanju spolnega odnosa. Poglejte si celotno Durexovo linijo, da boste dobili idejo, kaj bi želeli poskusiti.

 

Viri:

[1] http://www.contraceptivetechnology.org/wp-content/uploads/2013/09/CTFailureTable.pdf