Breadcrumbs

„Ljubim te do neba“

Seks in iskrenost

Lahko predpostavimo, da iskrenost v odnosu pomeni biti zvest partnerju in iskreno priznati, da ste recimo ostali na še eni pijači v kavarni, ne pa da ste bili v službi. Prava seksualna iskrenost je globlja in obenem eden najboljših načinov vzdrževanja zdrave zveze, zato se raje izogibajte spodnjim lažem.

  1. „Dobro sem.“ Veliko ljudi se izogiba prepiru tako, da skrivajo svoja čustva in verjamejo da je odlika dobrega partnerja, da žrtvuje lastne potrebe. Občasna laž zaradi obzirnosti ("Ne, v tem nimaš velike zadnjice") je lahko dobra, ampak če boste stalno postavljali partnerja na prvo mesto, mu boste to sčasoma zamerili. To ne pomeni, da ga morate kritizirati: enostavno bodite iskreni o tem kako se počutite. Tudi takšna čustva omejite samo na sebe in jih ne projecirajte na partnerja. Namesto da rečete: "Prihajaš pozno domov in ti ni mar zame" recite: "Počutim se zapostavljeno, ko v zadnjem trenutku spremeniš načrte in mi tega ne poveš. "Tako boste lažje preprečili obrambno reakcijo, istočasno pa ostali zvesti sami sebi.

  2. „Ooh, ooh, aah.“ Moški in ženske pogosto zaigrajo orgazem, da ne bi užalili partnerja (ali pa da bi končali odnos, ki traja predolgo). No če igrate, bo vaš ljubimec mislil, da je vse storil neverjetno in bo to ponovil tudi naslednjič. Namesto tega raje vodite partnerja, da dela to kar vas bo pripeljalo do vrhunca ali mu recite da ste preveč utrujeni/pod stresom/pijani in ne morete doživeti orgazma. Seks ne rabi nujno pripeljati do skupnega vrhunca in igranje dolgoročno skoraj vedno pripelje do slabšega in nikakor boljšega seksa.

  3. „Z veseljem bom to naredil/-a.“ Različni ljude imajo različne želje, ampak ne rabite reči "da" samo zato ker je partner od vas zahteval nekaj, kar vzburja le njega. Če vam zamisel ni všeč, bodite iskreni, a ga ne kritizirajte. Enako sprejmite, če vaš partner ne želi nečesa, kar bi vi želeli poskusiti. Kompromis je del zveze, ampak če za vas nekaj ni sprejemljivo, ostanite pri tem. Prava seksualna iskrenost vključuje zavrnitev enako kot pristanek.
    Zdrava zveza polna ljubezni temelji na zaupanju, čustvih in spoštovanju. Zato spoštujte svojega partnerja tako da mu govorite resnico in zaupanje, ki ga boste dobili v zameno bo imelo veliko močnejše temelje.
Prava seksualna iskrenost vključuje odbijanje enako kot pristanek.