Breadcrumbs

Navleci nekaj udobnega

Kondomi: dejstva

Kondomi in ženski kondomi so edina oblika kontracepcije, ki ščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi. Na voljo so v različnih velikostih, vrstah in okusih, nekaj pa jih lahko služi da podaljšajo moški orgazem ali povečajo užitek za oba.

Pravilna uporaba kondomov je preprosta. Vedno nosite kondom v pločevinki ali škatli kondomov, namesto v vaši denarnici ali torbici, saj bi to lahko povzročilo škodo. Preberite navodila za uporabo in preverite datum izteka.

Vsakdo lahko namesti kondom, vendar si pred tem umijte roke. Tako boste vzdržali higieno in če ste se pred tem igrali z masažnimi olji ali katero koli drugo maščobo, boste tako odstranite olje, ki bi sicer lahko poškodovalo kondom.

Kondom namestite preden pričnete s igranjem, da lahko brezskrbno uživate v čarih predigre (vendar ne čakajte predolgo - ne želite, da se kondom posuši).

Kako pravilno uporabiti kondom:

Odprite zavojček na zarezanem delu. Pazite ostre nohte, zobe in ostre predmete, kot so nakit in piercing – z njimi lahko poškodujete kondom.

Prepričajte se, ali je kondom valjan zunaj, sicer bo obrnjen na napačno stran. Če niste prepričani, nežno pihajte v kondom, da boste lažje ugotoviti, če je obrnjen v pravo smer.

Stisnite konico kondoma, da iztisnete zrak iz konice, namestite kondom na vrh penisa in ga postopoma odvijte dol z drugo roko.

Če boste med seksom začutili, da se je kondom pričel vihati, ga enostavno odvijte nazaj dol. Če vam kondom zdrsi iz penisa, prekinite spolni odnos, odstranite kondom in namestite novega.

Ko moški doživi orgazem in je penis še vedno v erekciji, zadržite kondom pri koncu in povlecite penis iz nožnice. Nato kondom snemite dol, naredite vozel, ga zavijte v robček in vrzite v koš (ne v wc – mislite na našo planet!). Kondoma nikoli ne uporabljajte več kot enkrat: če menite, da boste imeli dolgo noč, se ustrezno opremite.