Breadcrumbs

Ne nocoj dragi

Kako ravnati z razlikami v libidu

Nesoglasja v moči spolne želje oz. libidu je ena od najpogostejših tem, o katerih beremo v časopisih in blogih. Precej težko je najti nekoga, s katerim se razumemo na čustveni ravni in načinu življenja. Soglasnost v spolnem nagonu je pogosto v drugem planu, ampak vseeno ne more biti nerešljiv problem.

Razlogi zakaj ljudje hlepijo po seksu so različni: izkazovanje naklonjenosti, potrdilo privlačnosti in zaželenosti, pozornost, odvračanje pozornosti, ublaževanje stresa ali enostavno doseganje orgazma. Nobeden od teh razlogov ni dober ali slab, dejansko lahko v ponedeljek želite seks iz enega razloga in v petek iz povsem drugega. Razumevanje zakaj si oba želita seksa pa lahko pomoga, da se lažje soočata z razlikami v libidu.

Če vaš ljubimec želi seksati, da bi se znebil stresa, je masaža lahko alternativa za oba. Če je cilj orgazem, obstaja veliko načinov za zadovoljitev moškega ali ženske, ki ne vključujejo penetracije. Če je cilj izražanje naklonjenosti, lahko večer preživita z ljubkovanjem na kavču. Če gre za potrebo po potrjevanju, zasipajte partnerja s komplimenti.

Če vaš partner ne želi seksa, se lahko počutite neprivlačno, vendar je bolj verjetno, da je problem v njem, ne pa v vas. Stres, depresija, nekatera zdravila ter nezdrav življenski stil so le nekateri od razlogov, zakaj je nekdo lahko nezainteresiran za seks. Možno je, da partnerju niste več privlačni, vendar pa je bolj verjetno, da je obremenjen z lastnimi problemi. Takrat je bolj koristno pokazati sočutje in skrbnost kot negotovost in zahtevnost.

Mediji moške predstavljajo kot tiste, ki si vedno želijo seksa in ženske kot tiste, ki ga zavračajo, ampak dejansko imajo moški prav tako obdobja, ko niso razpoloženi. Odprta komunikacija in iskren pogovor lahko pomagata, da se lažje obvladujejo razlike libida. V primeru, da obstajajo globoko ukoreninjeni problemi, lahko pomaga tudi strokovni nasvet.

Dokazano je, da samozadovoljevanje povečuje spolni nagon. Če občutite, da vaša želja slabi in ni drugih problemov, ki jih je potrebno rešiti, je preprosta sprostitev ob rednem samozadovoljevanju lahko način, da ponovno okrepite svoj libido.

Mnogim se zgodi, da izgubijo zanimanje za seks ko zveza napreduje in ko mine začetni naval poželenja. Obstaja veliko načinov, da obnovite romantiko in vnesete strast v svojo zvezo. Prej se soočite s tem problemom ko se pojavi, prej se bo vaše seksualno življenje vrnilo na staro pot.

Odprta komunikacija in iskren pogovor lahko pomaga, da se lažje obvladujejo razlike libida.