Breadcrumbs

Osnove o telesu za njega

Spoznajte svoje telo in ga imejte radi

Bolj kot poznate svoje telo, več užitka vam lahko nudi. Čeprav se večina moških intimno spozna s svojim telesom že v zgodnjem obdobju, je lahko preučevanje intimnih delov tudi kasneje vedno koristno. Spoznajte svoj penis in bolje boste pripravljeni na njegovo uporabo.

Telo penisa

To je glavni del penisa, ki se poveča, ko se moški vzburi. Nekateri so mogoče v skrbeh, da je prekratek, pretanek ali pa na kak drugi način ne zadostuje merilom, ampak na splošno so moški veliko bolj zaskrbljeni za velikost svojega penisa kot ženske.

Če je penis zakrivljen vseeno obiščite zdravnika, da preverite ali je vse v redu. To je lahko posledica določenih nepravilnosti ali pa poškodbe pri bolj grobem seksu – obstaja pa seveda velika verjetnost da sami opazite, če se kaj takega zgodi. Veliko moških ima naravno rahlo zakrivljen penis, kar pa ni razlog za skrb – takšen penis lahko celo lažje najde G-točko.

Glavica

Pogosto se ji reče glava penisa in je njegov najbolj občutljiv del. Krona glavice (okrog dna glavice) in frenulum ("nit" ki vodi od glavice do telesa penisa) sta pogosto posebej občutljiva in zaradi tega odlična za stimulacijo do maksimalnega užitka. V primeru prehitre ejakulacije se ju je bolje izogibati.

Glavica se poveča in potemni v stanju vzburjenosti, ker se napolni s krvjo. Nekateri moški imajo polno glavico (ki se ji včasih reče glavica v obliki gobe), zato so jim nekateri kondomi neudobni. Da bi se izognili temu problemu je Durex je zasnoval kondome, narejene tako da se prilegajo naravni obliki penisa.

Zunanji izhod urinske cevi

To je cev iz katere prihaja seme v trenutku orgazma. Nekaterim moškim je stimulacija tega dela prijetna, drugim pa preveč intenzivna, zato bodite previdni. Ne priporoča se nobeno vstavljanje česarkoli skozi ta kanal, ker se lahko poškodujete in končate v bolnišnici.

Prepucij

Nekaterim moškim se prepucij odstrani iz religioznih ali zdravstvenih razlogov - na primer, če je preozek. Vseeno ni dokazov da je odstranjevanje prepucija na splošno bolj zdravo. Prepucij ščiti glavico in pomaga penisu da se podmazuje. Če ste odstranili prepucij, je v primeru ročnih stimulacij potrebno več lubrikata.

Spoznajte svoj penis in veliko bolje boste pripravljeni na njegovo uporabo.