Breadcrumbs

Osvobodite se

Reševanje seksualnega in čustvenega bremena

Vsak od nas nosi neko breme, vendar ne glede na to, kaj se je zgodilo v preteklosti, je prihodnost v vaših rokah. Z reševanjem težav ki jih vlečete s seboj, si boste odstranili breme z ramen. Tukaj je nekaj običajnih problemov.

  1. Strah pred zvezo: Morda ste se v mladosti "spekli" v odnosih ter se naučili, da je ljubezen lahko boleča. Mogoče so vam strli srce in ste zaradi tega mnenja, da ljubezen ni vredna bolečine. Biti v odnosu ni tako pomembno - in mnogi so srečni, ker so svobodni – vendar pa če se pogosto noro zaljubite in se potem naveličate, ko je vaša ljubezen uslišana, ali zavajate drugega, da se ne bi čustveno vezali -tako škodujete sebi kot tudi drugim. Ni čarobne rešitve, vendar če boste preučili svojo preteklost in razmislili o svojih vzorcih obnašanja v odnosih in o tem ali so vas osrečili, se boste enostavneje odločili kako se obnašati v prihodnje. Ni se dobro siliti v zvezo če niste pripravljeni, vendar raje poskušajte ločiti iskrene občutke od negativnih, naučenih vzorcev obnašanja. Če niste pripravljeni na ljubezen, bodite iskreni s svojim partnerjem. Če pa iščete le seksualno povezavo, poskrbite, da boste zaščiteni.

  2. Težave z odhodom: Razveze so v današnjem času pogoste in lahko sprožijo občutek zapuščenosti. To lahko povzroči "lepljenje" v odnosu, odvisnost od partnerja in zavrnitev ljudi z namenom dokazovanja. Naučite se kako ljubiti sebe in povečali si boste verjetnost za doseganje srečnega in zdravega odnosa.

  3. Samosabotaža: Če se ne počutite vredni ljubezni, je zelo verjetno, da boste sabotirati svoje življenje, ker menite, da si ne zaslužite biti srečni. Zasvojenost s pijačo, drogami ali prepovedanim seksom (kot je seks z ljudmi, ki so v zvezi) lahko pomeni, da se ne znate ceniti. Partnerji pogosto odražajo, kaj si mislimo o sebi in samoprezir lahko pripelje do negativnega odnosa.

Čustvena obremenitev obstaja v mnogih oblikah in nič ni narobe, če si poiščete pomoč pri reševanju tega problema. Strokovno svetovanje lahko pomaga, če pa vam je težko to narediti s tujo pomočjo pa lahko prosite za pomoč prijateljev in družine, ki vam lahko ponudijo podporo. Bodite iskreni s seboj. Prevzemite odgovornost za vzorce, ki se ponavljajo (to ne pomeni, da so slabe stvari, ki so se zgodile vaša krivda, ampak odločitev, da ostanete v slabem odnosu lahko dokazuje, da se ne cenite dovolj) in, kar je najpomembnejše, ljubite sami sebe. Delajte stvari v katerih uživate, skrbite za svoje telo in romantična ljubezenska zgodba bo zelo verjetno sledila.

Partnerji pogosto odražajo, kaj si mislimo o sebi in samoprezir lahko pripelje do negativnega odnosa