Breadcrumbs

Pogovarjamo se o seksu

Kako se s partnerjem pogovoriti o seksu

Če ste kadarkoli brali kolumne ali bloge v katerih dajejo nasvete o seksu, ste gotovo zasledili nasvet - "pogovorite se". To ni vedno enostavno. Večina nas je pri nekaterih stvareh negotova, imamo nekakšne zadržke, seks pa je še posebej kompleksna tema. Navsezadnje nihče ne želi misliti, da je "slab v postelji".

Dober pogovor je vedno najboljša rešitev, da se vzpostavi zdrava zveza z ljubimcem. Ti pogovori so nekaj edinstvenega, kar delita samo vidva. To je seksi skrivnost in prednost dobrega odnosa. Mogoče vas bo malo sram, ampak če nekoga dovolj dobro poznate, da se lahko z njim ljubite, potem se lahko o tem tudi pogovarjate. Če svojemu ljubimcu zares dajete svoje telo, potem to pomeni, da mu lahko odprete tudi svojo dušo.

Prepogoste je pogovor o seksu samo izražanje negativnih izkušenj: "Ni mi všeč, kako se dotikaš mojih prsi" ali "Danes ne želim seksati". Če pa pogovor o seksu postane naraven del odnosa, lahko s komplimenti dosežete razvnotežje za to negativnost. Ko se vzburite, povejte to svojemu ljubimcu. Ko se v nekem treunutku spomnite posebej razburljivih trenutkov, ki ste jih preživeli skupaj, mu to nežno povejte. Če poskusite nekaj novega v spalnici, vprašajte ljubimca, če je užival in delite z njim svoja čustva o tej izkušnji. Če iskreno in redno hvalite sposobnosti svojega ljubimca, mu boste pomagali da se bo počutil manj ogroženega, ko boste poskušali popraviti ali izpiliti manj prijetne stvari.

Pogovor o seksu lahko postane tudi zabavna predigra. Zamenjajte se v vlogi "učitelja" in "učenca" in ljubimcu nazorno pokažite kje in kako želite da se vas dotika. Pustite ga da vadi, usmerjajte ga, ko pa vas zadovolji na način pri katerem najbolj uživate, ga nagradite z zamenjavo vlog in pazljivo sledite njegovi lekciji. Ni razloga, da lekcija iz seksa ne postane del vašega življenja vsak teden ali celo vsako noč, če imate za to dovolj moči.

Ne mislite da vsaka komunikacija vključuje pogovor. Ljubimcu lahko napišete erotično zgodbo v kateri boste opisali vse kar vam je všeč. Če si prvič delita svoje fantazije, ne pretiravajte in najprej ocenite partnerjevo reakcijo. Partnerju lahko pošljete tudi seksi sporočilo s pikantnim vprašanjem, da bi dosegli reakcijo. Lahko mu po tihem date v žep staromodno ljubezensko pismo ali pa skupaj poskusite telefonski seks. Pri tem je dovolj da sta v dveh različnih sobah v isti hiši; zaradi razdvojenosti boste bolj odprti in nikoli se ne ve - če je komunikacija dovolj učinkovita, mogoče fantazije tudi realizirate.

Ne pozabite, da je komunikacija o seksu dvosmerna. Poslušajte partnerja toliko kolikor ga sami učite in odkrito mu povejte kaj vam je všeč, enako kot to pričakujete od partnerja. Bodite iskreni glede svojih potreb in želja. Vejetnost, da boste imeli seks in zvezo kot si želite bo tako še večja.

Razgovor o seksu lahko postane zabavna predigra.