Breadcrumbs

Prava oseba za eno noč

Pravila priložnostnega seksa

Zveze so ponavadi super, ampak včasih niste v tej fazi življenja. Morda se želite osredotočiti na delo, hobije in prijatelje. Morda se ne želite vezati, ali si želite le zabave na dopustu. Za priložnostni seks obveza ni pomembna - vendar je veliko bolj zabavno, če premislite, kaj počnete.

  1. Zaščitite se: Vsak nov partner pomeni novo tveganje za vaše spolno zdravje. Če ne uporabljate kondoma, lahko pričakujete težave (in morda otroka). Ne pozabite, tudi oralni seks lahko predstavlja tveganje za spolno prenosljive bolezni.

  2. Opazujte in se učite: Preverite, ali obstajajo kakršni koli drugi znaki spolno prenosljivih okužb, kot so vnetja, ranice ali bolečine med spolnim odnosom: kondomi vas ne varujejo pred spolno prenosljivimi okužbami, tako da boste morali uporabiti glavo, preden se pristanete na seks. Če niste prepričani, naj ne pride do spolnega odnosa.

  3. Redno testiranje: Veliko spolno prenosljivih okužb nima simptomov in testiranje je edini način, da se prepričate, da niste okuženi.

  4. Nadenite si čustveni kondom: Naključni seks vas verjetno ne bo zadovoljil, če je vaš cilj, da se počutite ljubljene ali da bi dobili več samozaupanja. Konec koncev, lahko si sami privoščite orgazem brez čustvene bolečine. Pristanite na priložnostni seks le, če vas v prihodnosti ne bo obremenjeval.

  5. Zaščitite svoj ugled: Če se boste odločili za priložnostni seks, vas bodo nekateri ljudje obsojali. Razmislite komu govorite o svojemu načinu življenja, vseeno pa je potrebno poslušati prijatelje, če izrazijo zaskrbljenost nad vašim vedenjem.

  6. Zagotavite varnost: Iti domov z neznanci nosi določena tveganja. Poskrbite, da vaš prijatelj ve kam greste, s kom in kdaj se boste vrnili - in ne vabite neznancev v vaš dom. Lahko se vam zgodi, da boste zjutraj odkrili, da je izginil vaš telefon - ali še kaj hujšega.

  7. Bodite iskreni: Laganje, da bi končali z nekom v postelji ni pravično in lahko povzroči težave. Mogoče bo trpel vaš ugled, morda nekdanji ljubimec, ampak laganje o seksu se vedno konča slabo.

  8. Izberite previdno: Če poznate partnerja, je bolj verjetno, da bo med vami obstajalo zaupanje, naklonjenost in spoštovanje - in to vodi k boljšemu seksu. Ne imejte priložnostnega seksa z nekom, ki je zaljubljen v vas, to ni pošteno do njega oz. nje.

  9. Spoštujte ljubimca: Bistvo priložnostnega seksa je, da se oba partnerja zabavata. Poskrbite, da tudi druga oseba, ki je v tem odnosu dobi enako kot vi.

  10. Spoštujte sebe: Privoščite si priložnostni seks le, če istočasno lahko vzdržujete zdravo raven samozavesti. Po zdravem seksu se ne počutite slabo: če se pa počutite slabo, morda takšen seks ni za vas.
Bistvo priložnostnega seksa je, da se obe strani zabavata. Poskrbite, da tudi druga oseba, ki je v tem odnosu dobi enako kot vi.