Breadcrumbs

Prednosti seksualnih pripomočkov

Dober seks lahko kdaj še dodatno začinimo. Za številne pare so seksualni pripomočki način, kako v spalnico vnesti nekaj več vznemirljivosti. Razlogov, da jih preizkusimo je več, čeprav se nam bo morda to sprva zdelo nenavadno. Kot je pokazala raziskava v Združenih državah Amerike, je spolne pripomočke večina žensk že preizkusila. Tiste ki so jih, so izkusile veliko več zadovoljstva kot tiste, ki jih niso. [1] Ugotovili so, da tudi veliko žensk (kot tudi nekateri moški) ne morejo doživeti orgazma le s spolnim odnosom. [2] Možnost doseganja močnejšega vrhunca lahko naredi spolni odnos bolj zanimiv: preplet pripomočkov in telesnega dotika lahko privede vzburjenje na popolnoma novo raven, prispeva lahko tudi k raziskovanju telesa na drugačne in bolj čutne načine. To omenjamo zato, da bi vam pomagali pri razmišljanju o tem, kakšno vlogo imajo lahko seksualni pripomočki pri krepitvi vašega spolnega življenja in kako je pri zbliževanju para pomemben odprt pogovor o vaših seksualnih fantazijah.

Vrste seksualnih pripomočkov

Na trgu je veliko vrst seksualnih pripomočkov. Za začetnega uporabnika je vse to lahko zastrašujoče. Z nekaj več izkušnjami pa boste spoznali, kaj vam je všeč. Če razmišljate, da bi v vajino zvezo uvedli nekaj novega, pomislite na to, s čim je najbolje začeti. Če se boste pogovorili o nekaterih spodnjih točkah, boste morda dobili nekaj zanimivih idej.

Veliko različnih seksualnih pripomočkov lahko uporabljamo na vseh delih telesa, čeprav so narejeni prav za ščegetavček, vagino, penis ali anus. Nekateri vam bodo prijetni, drugi ne, kar je popolnoma normalno.

Razlikujejo se v velikosti, materialih in oblikah ter po ciljih in načinu stimulacije različnih delov telesa.
Obstajajo vibratorji z različnimi ravni moči in nekateri imajo tudi bunkice ali grebene, ki zagotavljajo doseg pravih točk. Nekateri pa predstavljajo preplet obojega.
Nekateri seksualni pripomočki so narejeni posebej za uporabo med spolnim odnosom. To so vibrirajoči prstani ali umetni penisi.
Na partnerju lahko uporabite tudi lisice in svilene kravate, vendar ne pozabite zamenjati vlog.
Uporaba lubrikanta in gelov s seksualnimi pripomočki lahko prispeva k povečanju užitka.
Preskušanje, kaj ustreza vam in kaj vašemu partnerju, vam lahko vzame nekaj časa, premikanje meja pa je odličen način za odkrivanje, kakšen seks vama je najbolj všeč.

 

Spoznavanje seksualnih pripomočkov

Ko spoznate kako ustrezajo vam, lahko premislite, kako bi ustrezali obema. Iskanje novih načinov igranja drug z drugim lahko predstavlja veliko vznemirjenje in je odličen način za popestritev tudi najdaljših spolnih odnosov. Bo pa uvajanje seksualnih pripomočkov v spolne odnose morda zahtevalo nekaj časa in pogovorov.

Tudi za najbolj svobodomiselne lahko seksualni pripomočki predstavljajo določen tabu. Prvič: vaš partner bo morda za vpeljevanje pripomočkov v vašo, že tako ali tako strastno spalnico, sprva negotov. Drugič: pomembno je, da spoštujete meje, čeprav sta vajina okusa zelo različna. Zato nekateri pripomočke uporabljajo le, kadar so sami. Če pa si želite raziskovati skupaj, je to prav tako lahko razburljivo. Kmalu boste ugotovili, da lahko že odprti pogovori o fantazijah in poželenjih pripeljejo vaše spolno življenje na drugo raven.


[1] Debby Herbenick in drugi. Prevalence and Characteristics of Vibrator Use by Women in the United States: Results from a Nationally Representative Study. The Journal of Sexual Medicine 6(7):1857–1866.

[2] Shere Hite. The Hite Report: On Female Sexuality. Pandora: 1976