Breadcrumbs

S prstom v sredino

Odkrijte točko G

Po mnenju medijev je G-točka ena izmed najbolj priljubljenih erogenih con. O njenem obstoju se razpravlja več kot o pošasti iz Loch Nessa in zelo malo je razlage o vlogi in funkciji tega nedosegljivega območja. Nekateri trdijo, da gre za podaljšanje klitorisa. Drugi trdijo, da je izraz izmišljen. Čeprav se mnenja znanstvenikov razlikujejo je eno zagotovo - vsaka ženska je drugačna in čuti to točko drugače.

Ženske naj bi imele to točko na področju, ki se nahaja nekaj centimetrov globoko v vagini na njeni zgornji steni. Le-ta pri pritisku in božanju oteka, kar ustvarja intenzivne občutke ugodja. Pri drugih ženskah božanje tega področja ustvarja samo potrebo po uriniranju, medtem ko nekatere tega področja ne morejo niti najti. Drgnjenje različnih delov znotraj vagine lahko spodbuja krčenje mišic in nekatere ženske pravijo, da ejakulirajo ob stimulaciji tega področja, ki ga opisujejo kot G-točko.

Da bi odkrili svojo G-točko, vstavite prst v vagino in potem zvijte vrh prsta kot da kažete nekomu, da pride k vam. Pomikajte se počasi in usmerite pozornost na občutek pod prstom: če odkrijete G-točko, bi morala nabrekniti. Nadaljujte lahko s pritiskanjem, raziskovanjem in krožnimi gibi ter kmalu boste odkrili, ali vas vznemirja ali ne. Če je ne morete najti si pomagajte z erotično igračo – v idealnem primeru z ukrivljenim vrhom – naloga bo enostavnejša.

Če odkrijete da je to vaša nova erogena cona, razmislite o položajih s katerim bi jo lahko stimulirali. Pasji položaj (ženska je na kolenih in rokah, moški kleči za njo) in dvignjen misijonarski stil (pri katerem so partnerkini gležnji oviti okrog moškega vratu) sta odlična položaja za stimulacijo G-točke, hkrati pa si lahko ženska stimulira tudi klitoris. Manualna stimulacija od zadaj je lahko zelo učinkovita, prav tako tudi igrače z ukrivljenim vrhom.

Kaj narediti če ne morete najti svoje G-točke? Ne skrbite. Vsak od nas je drugačen in tisto kar nekomu ustreza, drugemu morda ne. Kdo ve, morda imate tudi vi povsem edinstveno erogeno cono.

Moška G-točka

Moški imajo prav tako ekvivalent G-točke – prostato. Nahaja se le nekaj centimetrov v notranjosti anusa, z zgornje strani stene. Ne uživajo vsi v stimulaciji prostate, vseeno pa velja poskušati, ne glede na partnerjevo seksualno usmerjenost. Veliko moških jo raziskuje pri samozadovoljevanju, njena stimulacija pa lahko poveča udobje tudi pri drugih seksualnih igrah, če se do točke pristopi na počasen in varen način, s pomočjo lubrikantov.

In sicer, čeprav se mnenja znanstvenikov razlikujejo, eno je zagotovo. Vsaka ženska je drugačna.