Breadcrumbs

Še veliko rib je v morju.

Seks po prekinitvi zveze.

Skoraj vsakemu se zgodi, da ima v določeni fazi življenja strto srce. Nekateri se odzovejo tako, da takoj začnejo iskati novo ljubezen. Drugi si rečejo: "Nikoli več!". Le vi lahko veste, kaj je najboljše za vas. Ker ste v takem položaju zelo občutljivi, je dobro imeti ob sebi prijatelje, ki vam bodo pomagali.

V prvi fazi mnogi utopijo bolečine v alkoholu ali drogah. Toda če boste poskušali zatreti občutke, je zelo verjetno, da bodo prej ali slej prišli na površje, in če ste pod vplivom alkohola ali mamil, lahko sprejmate napačne odločitve.

V dolgi zvezi je enostavno pozabiti, da je varen seks ključnega pomena. Tudi pri felaciji in kunilingusu obstaja nevarnost spolno prenosljivih bolezni (SPB), zato se raje dobro založite s kondomi. Priskrbite si kondome z različnimi okusi in različnih velikosti, moški pa predvsem poskrbite, da bo kondom primerne velikosti in udoben za vas. Prekinitev odnosa je slaba odločitev, če imate strah pred spolno prenosljivimi boleznimi in nezaželeno nosečnostjo.

Imeti zlomljeno srce še ne pomeni, da lahko partnerje le uporabite in vržete stran. Če se želite samo zabavati, bodite iskreni s potencialnimi partnerji še preden se zbližate. Če drugo osebo prizadanete z lažmi, vam na dolgi rok to ne bo pomagalo do boljšega počutja in vas lahko pripelje do nepotrebnih in zapletenih čustvenih težav.

Morda ste prepričani, da ne boste nikoli več srečali osebe, ki bo tako dobra kot vaš bivši partner, vendar pa je to tako kot vse drugo, povezano s kemijo telesa. Ko nekoga ljubiš, vaše telo izloča snov imenovano oksitocin, zato je prekinitev takšne vezi lahko težavna. Na srečo pa čas res zaceli vse rane. Če se izogibate stikom z nekdanjim partnerjem in si pustite čas, da okrevate v samoti (če je potrebno, s pomočjo prijateljev in družine), bo kemija dobesedno izginila.

Čeprav se trenutno morda ne počutite tako, se boste sčasoma lahko soočili z občutki. Ljubite sebe, počnite stvari v katerih uživate in boste v veliko boljši formi za nove zveze, ko boste pripravljeni na naslednji korak. In kdo ve - morda celo ugotovite, da ste srečnejši sami.

Ljubite sebe, počnite stvari v katerih uživate in boste v veliko boljši formi za nove zveze