Breadcrumbs

Seks in invalidnost

Brisanje običajnih predsodkov

Mnogi ljudje gojijo predsodke glede seksa in invalidnosti, ki so daleč od resnice. Samo zato, ker je nekdo drugačen v fizičnem ali duhovnem smislu, ne pomeni, da je aseksualen - in ima lahko zelo zadovoljujoče spolno življenje, ne glede na razlike.

Tukaj je nekaj običajnih predsodkov.

  1. Invalidi so aseksualni: Čeprav se v medijih le redko prikazujejo ljudje s posebnimi potrebami kot spolna bitija, ima v resnici vsak od nas enako možnost, da čuti spolno poželenje. Ne bojte se priznati svoje želje: če potrebujete pomoč, jo lahko dobite od dobrega osebnega asistenta/negovalca.

  2. Invalidi ne morejo uporabljati seksualne igrače: Obstajajo igrače, ki so narejene, da ustrezajo ljudem pri večini oblik invalidnosti, nekatere imajo večje gumbe, ki so enostavnejši za pritiskanje, večje ročaje ali daljinske upravljalnike.

  3. Invalidi niso seksi: Čeprav je zaradi obsojajočega odnosa težko spoznati nekoga, je internet odprl veliko priložnosti za povezovanje z drugimi. Če nekoga odbija vaša invalidnost, to pomeni več o njih kot o vas in to očitno ni oseba, s katero bi si želeli biti.

  4. Invalidnost preprečuje doseganje orgazma: Čeprav morda nekatera stanja omejujejo ejakulacijo ali doseganje vrhunca, obstaja več vrst orgazmov, ki bi jih lahko doživeli. Tantrični seks je odličen način za raziskovanje vašega orgazmičnega potenciala in je lahko enako, če ne še bolj intenziven kot tradicionalni pristopi. Zmogljivi vibratorji in naprave za električno stimulacijo (igrače , ki oddajajo električne impulze, namesto preprostih vibracij) lahko pomagajo, če imate omejen občutek.

  5. Seks ne more biti spontan, če ste invalidna oseba: Čeprav lahko nekatere vrste invalidnosti omejijo določene spolne akte, lahko pogovor o tem, kaj je mogoče in kaj ni pripelje le do še zanimivejše spolne izkušnje. Predigra ni vedno osredotočena le na telo: govoriti obscenosti in deliti fantazije je lahko res zanimivo. Najboljše od vsega pa je to, da to lahko storite preko telefona ali interneta.

  6. Invalidi so preveč nedolžni za spolnost: Nekateri predvidevajo, da je seks z invalidno osebo oblika nasilja. V resnici pa so ljudje z duševnimi sposobnostmi odrasli, ki so popolnoma sposobni sprejemati zrele odločitve. Dokler je seks varen, smiseln in zaželen s strani obeh partnerjev, ni razloga za skrb - razen predsodkov družbe.
    Vsaka invalidnost je drugačna, vendar obstajajo podporne mreže, ki lahko pomagajo pri reševanju praktičnih zadev za vašo obliko invalidnosti, tudi ko gre za seks. Ne oklevajte, da zaprosite za pomoč, če jo potrebujete: vsak si zasluži priložnost, da uživa v spolnih užitkih.
Če nekoga odbija vaša invalidnost, to pomeni več o njih kot o vas.