Breadcrumbs

Seks, ljubezen in modri testisi

Razkrite seksualne zablode

Večina ljudi je preveč sramežljivih za odkrit pogovor o seksu. Razkrili smo nekatere najpogosteje zablode in odkrili resnice - in ne, dolžina penisa vašega ljubimca verjetno ni 35 cm.

Nisem normalen/na

Kosmate bradavice, viseče prsi, neravni testisi - vsakdo ima neke vrste negotovosti. In pogovor o tem, kaj se vam zdi seksapilno ali kdo vam se zdi seksapilen je za vas morda nelagoden. Zelo verjetno je, da večino teh informacij ne delite z drugimi in ste preveč srameživi da bi govorili o tem. Vsi imajo svoje želje in negotovosti in vse to je povsem normalno.

Ne moreš zanositi če seksaš stoje / v času menstruacije / pri prvem spolnem odnosu

Nosečnost predstavja tveganje vsakič, ko imate spolne odnose. Ravno zato se vedno zaščitite, razen v primeru, da želite zanositi. Spermiji lahko preživijo v telesu več dni, in za začetek nosečnosti je dovolj le eden. Kondom ali ženski kondom so odlični za varen seks in zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi. Še bolj učinkovito je, če jih lahko uporabljate z drugimi oblikami kontracepcije za dodatno zaščito pred nosečnostjo in boleznimi. Če ste imeli težave s kondomi, lahko poskusite drugačne vrste, kot je na primer Close Feel ali Comfort Fit. Za več informacij obiščite Brook (http://www.brook.org.uk/) ali Family Planning Association (http://www.fpa.org.uk/)

Če nekoga ljubiš, moraš seksati z njim

Če nekdo nekoga prisili v spolni odnos, preden je oseba pripravljena, to vsekakor ni iskrena ljubezen in seks ni "dokaz" ljubezni. Vsak je pripravljen ob drugačnem času (in nekateri nikoli niso pripravljeni), zato si vedno vzemite toliko časa, kot ga potrebujete.

Oralni seks je varen

Kljub temu, da z oralnim seksom ne morete zanositi, se še vedno se lahko okužite z spolno prenosljivimi boleznimi, kot so gonoreja, herpes in klamidija. Za varnejši oralni seks, uporabite kondom z okusom na moškemu ali dentalni jez (kvadratni lateks), ko zadovoljujete žensko; oba sta na voljo na spletu. Če imate herpes simplex, ne sodelujte pri oralnem seksu, saj je to oblika herpesa, ki je prenoslijva na drugo osebo.

Moški bo umrl od modrih testisov, če ne bo seksal

Pomanjkanje seksa lahko škoduje tako moškim kot ženskam. Počutite se razočarano, napeto, ampak čeprav se napetost zdi resna, vam ne more škoditi. Samozadovoljevanje vam lahko pomaga za lajšanje frustracije, privoščite si užitek s prsti.

Kljub temu, da ne obstaja možnost nosečnosti, še vedno se lahko okužite z spolno bolezni