Breadcrumbs

Ste negotovi glede seksa?

Kako povečati spolno samozavest?

Enostavno je predpostaviti, da so vsi razen vas v spalnici samozavestni, ampak v resnici nas je večina glede seksa negotova ali zaskrbljena. Čeprav je potrebno nekaj časa in vaje, obstajajo preprosti načini za povečanje vaše seksualne samozavesti.

  1. Bodite iskreni: To ne pomeni, da morate z vašim partnerjem deliti vse kar mislite da je narobe z vami. Dovolj je, da ljubimcu poveste, če ste sramežljivi, živčni ali negotovi, da ne bi bili prisiljeni stopiti iz svoje cone udobja.

  2. Spoznajte se: Težko je biti samozavesten s svojim ljubimcem, če niti sami ne veste, kaj želite. In ne samo v telesnem smislu. Sanjarjenje omogoča, da raziskate, kako udobno se boste počutili v različnih spolnih vlogah. Če boste uresničili sanjarjenje pa je odvisno samo od vas.

  3. Bodite obveščeni: Naučite se osnov moške in ženske anatomije, in vprašajte svojega ljubimca, kaj mu je všeč. Ni vam treba brati misli ali biti gimnastičen profesionalec, da bi bili dober ljubimec ali ljubimka - samo poskrbite za zadovoljstvo svojega partnerja (in svoje).

  4. Pokrijte se: Če ste srameživi glede določenega dela telesa, se ne silite, da bi bili goli. Nič ni narobe s tem da kos oblačila obdržite pri prvem intimnem srečanju: ljubimec lahko postopoma odkriva vaše telo, prav tako lahko postopoma gradita medsebojno zaupanje. Vendar naj to ne bo trajna rešitev: to je le korak na poti, da zgradita zaupanje dovolj da ostaneta popolnoma gola. Bodite prepričani, da če vaš partner želi seksati z vami, to pomeni, da mu je všeč kar vidi.

  5. Preoblačenje: Tudi to je korak na pot, ni pa dokončna rešitev. Nekateri imajo lažje spolni odnos, če oblečejo seksi perilo ali celo če nosijo masko. Morda se sliši neumno, ampak obleka se nam lahko pomaga identificirati z vlogo in igra seksualne samozavesti, je eden izmed najlažjih načinov za doseganje le-te.
    Bodite fit: Z vadbo in zdravim načinom življenja ne boste le izgledali bolje, ampak boste tudi čustveno močnejši. Ali še bolje, vadite s svojim ljubimcem in imeli boste tako koristi od dodatnih endorfinov in vzdržljivosti.
Ljubezen do sebe, bo pomagala povečati spolno samozavest