Breadcrumbs

Veliko ljubezni

Dodajte malo romantike v vajino zvezo

Zapeljevanje partnerja na začetku zveze je povsem običajno, vendar sčasoma pogosto začnete jemati drug drugega preveč samoumevno. Ko romanca zbledi, temu pogosto sledi tudi seks – vendar pa če se malo potrudite, da zapeljete ljubimca ne glede na to koliko dolgo sta že skupaj, obstaja veliko večja verjetnost, da bosta strast tudi obdržala.

  1. Določite si noč za zmenek: Vzemite si čas samo za vaju in spontano izbirajte ta dan, da ne bi postalo dolgočasno. Izberite redni dan za zmenek, na primer vsak torek in naj vam bo to sveto. Včasih je potrebno zvezo postaviti na prvo mesto. Bolje je, če imate neprestavljiv dan za zmenek enkrat mesečno, kot pa da ga imate enkrat tedensko in tega zanemarjate.

  2. Poslušajte: Na začetku se na zmenkih dolgo pogovarjamo, odkrivamo skupne interese in strasti. Sčasoma pa komunikacija lahko ugasne in pozabljate kaj vas je pravzaprav privlačilo pri vašem partnerju. Vzemite si čas, da se pogovarjate vsak dan in pokažite ljubimcu spoštovanje, tako da ga poslušate kaj govori. Ljudje se spreminjajo in odraščajo, zato lahko samo z pozornim poslušanjem partnerja skupaj rastemo.

  3. Preževite čas posebej: To je zelo pomembno, če živita skupaj. Če prijatelje videvate samo skupaj ali preživljata čas le v dvoje, potem je veliko večja verjetnost, da vam bo postalo dolgčas, saj boste mislili, da že vse veste o svojem partnerju. Organizirajte si družabno življenje tako, da boste imeli čas samo za vaše prijatelje in čas samo za sebe. Tako vam bo vaš partner ostal zanimiv tudi po desetih letih.

  4. Naj bo vsak dan romantičen: Obstajajo ljudje, ki so romantični samo za Valentinovo, rojstne dneve in obletnice in s tem delajo ogromen pritisk, da so ti dnevi popolni. Namesto tega raje vsak dan naredite kaj, da se bo vaš partner počutil posebnega. Naj bo to ljubezensko pismo na vzglavniku pred odhodom v službo, priprava njegove najljubše jedi ali pa preprosta in iskrena pohvala. Malo vsakdanje romantike vas bo pripeljalo do veliko ljubezni.

  5. Sprejmite kompromis: Romantika niso samo vrtnice in bomboniere. Pustite včasih partnerju naj bo po njegovo, brez kakršnih koli prigovorov. To je lahko najbolj romantična gesta, seveda le v primeru, da tudi on kdaj naredi enako.
Vsak dan naredite kaj, da se bo vaš partner počutil posebnega.