Breadcrumbs

Zdaj je tu, zdaj ga ni

Problemi z orgazmom pri njej

Filmi orgazem prikazujejo kot samoumevno doživetje, ki je ponavadi celo istočasno. V resničnosti se veliko žensk trudi doživeti orgazem istočasno kot njihov partner, medtem ko ga druge doživijo prehitro. Orgazem je kompleksen občutek in bolj kot ga razumete, lažje ga dosežete. Običajni problemi vključujejo sledeče:

  1. Izostanek orgazma: Vzroki so lahko telesne ali psihološke narave – ali pa se jih enostavno lahko pripiše pomanjkanju predigre. Nekaterim ženskam predstavlja problem premalo vlažnosti. Drugim pomanjkanje želje. Mogoče je to način, da vam telo sporoča, da niste pripravljeni na seks s partnerjem. Lahko pa je tudi reakcija na travmatične seksualna doživetja ali razna telesna stanja. Če se vam to dogaja občasno se ne obremenjujte, to je normalno. Če pa se dogaja pogosto, vam predlagamo, da obiščete zdravnika.

  2. Vaginizem: To je stanje ko se vagina tako stisne, da je penetracija boleča ali nemogoča. Vzrok takega stanja je lahko telesne ali psihološke narave. Obstaja veliko načinov, da se takšno stanje zdravi, zato obiščite zdravnika, nimate se česa sramovati. Čim prej se s problemom soočite, prej ga boste rešili.

  3. Prekomerna vlažnost/prehitro doživetje orgazma: Nekatere ženske doživijo orgazem prehitro in prelahko in/ali postanejo preveč vlažne pri predigri ali seksu, kar lahko pripelje do pomanjkanja trenja in izostanka spolnega užitka. Pomaga, če skočite do toalete in se malo osušite. S Kegelovimi vajami boste izboljšali tonus mišic, ki jih potem lahko stisnete in obema pri seksu povečate užitek.

  4. Občutljivost klitorisa: Pri nekaterih ženskah je klitoris preobčutljiv na dotik (pri večini se to dogaja po orgazmu). Položaji od zadaj, kot je pasji, ali indirektna stimulacija klitorisa (tako da Venerin hribček objamete z dlanmi ali lizanje vsega razen klitorisa) lahko pomaga pri premagovanju tega problema. Pozorni bodite na to, da je bolečina vedno telesni signal opozorila. Če jo čutite stalno, obiščite zravnika. Bolje je preprečiti kot zdraviti.
Pazite na to, a je bolečina vedno telesni signal opozoritve – zato, če jo čutite stalno, obiščite zdravnika.